Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Boldog szavak a bronz után (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.18 Frissítve: 2019.06.18 Vívás – kard

Márton Anna és Gárdos András a Magyar Vívó Szövetség honlapjának nyilatkozott.

Márton Anna második Európa-bajnoki érmét szerezte hétfőn, Düsseldorfban: 2016-ban második helyen végzett a lengyelországi Torunban rendezett kontinensviadalon. 

– Nagyon boldog vagyok. Máskor, amikor vereség után kell nyilatkoznom, akkor nem tudok azonnal örülni a végeredménynek, de ez most más alkalom... Sok feszültség volt bennem, az olimpiai kvalifikáció miatt elsősorban. Talán ez szabadult fel, amikor sikerült érmet nyernem. Három hete nem vívtam a sérülésem miatt, már a forduló után izomlázam volt, de sikerült túllépnem ezen. Limbachtól kicsit tartottam, nem szeretem a ritmusát, és amikor őt legyőztem, akkor megéreztem a vívást. Most már sokkal könnyebb lesz, és nagyon szeretnénk bebizonyítani a csapattal, hogy ott is képesek lehetünk egy szép eredményre! Úgyhogy most megyek pihenni, és megkérem Timit (Magyar Tímea, a csapat masszőrje - a szerk.), hogy hozzon a csapatversenyre százszázalékos állapotba…A bronzérmemet Gárdos Alfrédnak ajánlom.

Panka mestere, Gárdos Gábor is elégedetten értékelte a látottakat.

– Hatalmas feszültség szakadt ki Pankából, az elmúlt időszak ugyanis nagyon nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Ebben az évben nem jöttek az eredmények, és az a sípcsontsérülés is a lehető legrosszabb pillanatban történt. Hogy mégis mekkora sportember Panka, azt ezúttal is bebizonyította. Vívott már ennél sokkal jobban, ám ez az érem a történtek tükrében rendkívül értékes a számomra, és nagyon remélem, hogy a számára is. Ma este kicsit talán örülhetünk ennek a sikernek, aztán jönnek a további, nagyon fontos feladatok. A düsseldorfi csapatverseny, nem is beszélve a budapesti világbajnokságról…

(Forrás: hunfencing.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!