Atlétika
Nemes Rita

Bíztató vereség

Publikálva: 2017.06.20 Frissítve: 2017.06.20 Tenisz

A győzelem hiányzik, a forma alakul. Talán így lehet legjobban összefoglalni Babos Tímea rövid egyes szereplését a Mallorca Openen.

A babostimea.hu beszámolója szerint a Kristyna Plisková elleni mérkőzés 1 óra 27 percig tartott a spanyolországi WTA Tour-versenyen. 

A 21 perces első szettet uralta a világranglistán 45. cseh játékos. Plisková azonnal elnyerte 30-ra Timi adogatását, majd 3-1 után nullára brékelt. A cseh játékos ezután 0-30-ról nyerte adogatását, majd 5-2 után nem veszített labdamenetet adogatóként.

A 32 perces második felvonás fordulatot hozott. Timi mindvégig jól szervált, keményen küzdött a jó eredményért. A magyar játékos ugyan 4-3-ig nem igazán veszélyeztetett fogadóként, de ekkor megérezte az esélyt. Timi 30-15-ről fordított, első bréklabdáját kihasználta, a következő gémben pedig 30-40-ről nyerte szerváját, kiharcolva a döntő játszmát. 

A harmadik szettet Plisková kezdte adogatóként és mindvégig nagyon ügyelt erre a lépéselőnyre. A második gémben ugyan nem használta ki bréklabdáját, de 3-2 után 30-15-ről elnyerte ellenfele szerváját. Timi a következő gémben ugyan eljutott 40-40-ig, de sajnos tovább már nem. Az MTK Budapest versenyzője 5-2 után még hozta az adogatását, ezután viszont nem volt már esélye fogadóként.

Mallorca Open, női egyes, 1. forduló:

Kristyna Plisková (cseh) – Babos Tímea (8.) 6-2, 3-6, 6-3

Timi így nyilatkozott a mérkőzést követően:

– Ez már sokkal jobb mérkőzés volt, mint az elmúlt hetek játékai. Kicsit félénken és óvatosan kezdtem, de egy pillanatra sem adtam fel. Ez most fontos volt. Továbbra is voltak hibák a játékomban, de ilyen is a tenisz. Ez pozitívabb meccs volt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!