Kézilabda
Török Lilly

Bevettük Miskolcot is

Publikálva: 2018.11.05 Frissítve: 2018.11.05 Röplabda

Női röplabdacsapatunk tovább őrzi veretlenségét: a DVTK otthonában is begyűjtöttük a három pontot.

DVTK FUX–MTK Budapest 0:3 (–19, –19, –12)
Generali Aréna, 250 néző
Vezette: Gyulai, Sík

DVTK: Kiss V., Kiss E. 7, Kovács E. 11, Egri 2, Kundrák 8, Sitkey 5
Csere: Nagy Zs (liberó), Nagy D. (liberó), Dömsödi, Bertók 1, Rohály, Mátyus
Vezetőedző: Toma Sándor

MTK Budapest: Vezsenyi 8, Szerényi 6, Kotormán 1, Kis R. 9, Kiss G. 14, Takács D. 18
Csere: Nagy Fanni (liberó), Lesi 3, Borsos 2
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda NB I 6. fordulójában együttesünk a szerdán, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján egyszer már legyőzött DVTK otthonába látogatott. Godó Panni, bár elutazott a csapattal Miskolcra, betegsége miatt végül nem tudta vállalni a játékot.

Az első játszma rendkívül kiegyenlített játékot hozott. Az újonc DVTK – csakúgy, mint négy nappal korábban – ezúttal sem adta olcsón a bőrét. Olyannyira nem, hogy 12-10-es állásnál Tóth Gábor kért időt, hogy rendet tegyen a fővárosi fejekben. Ezt követően szinte azonnal fordítottunk, 13-15-nél már Toma Sándor követte kollégája példáját. Ennek ellenére a folytatásban is megőriztük előnyünket, sőt, növelni is tudtuk azt (19-25).

A második játszmában az egyre jobb formába lendülő Takács Doroti vezetésével már a legelején leszakítottuk ellenfelünket (2-8). A szett során végig megőriztük 5-6 pontos előnyünket, és bár továbbra is többet hibáztunk a megszokottnál, nem hagytuk felzárkózni a hazaiakat (19-25).

A harmadik játszmában már végképp rá tudtuk erőltetni akaratunkat a fáradni látszó ellenfelünkre. 6-8 után hét gyors ponttal leráztuk a DVTK-t, a hajrában már Toma Sándor is lehetőséget adott minden fiatalnak a bizonyításra, egy percig nem volt kérdéses a mieink győzelme (12-25).

Csapatunk tehát első hat meccsén 18 pontot gyűjtött, így veretlenül, önbizalommal telve várhatja az alapszakasz rangadóját, az ugyancsak százszázalékos Kaposvár ellen.

Tóth Gábor:Nagyon jól működött, amit elképzeltünk, annak ellenére is, hogy a DVTK egy-két dologban változtatott a hétközi kupameccshez képest. Szerencsére remekül tudtunk alkalmazkodni, így nem igazán volt komolyabb nehézségünk.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!