Kézilabda
Szőke Szonja

Bese: Jó döntést hoztam (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.01.23 Frissítve: 2017.01.23 Labdarúgás

Bese Barnabás, az MTK Budapest korábbi játékosa az MTI-nek elmondta, megtalálta a számításait Franciaországban.

A kék-fehérek akadémiájáról kikerülő jobbhátvéd mindenképp olyan helyre szeretett volna nyáron igazolni, ahol tovább is fejlődhet, és elég játéklehetőséget is kaphat.

– Arra törekedtem, ha kikerülök külföldre, ne csak a kispadon kapjak helyet. Ez a korábbinál magasabb lépcsőfok a karrieremben, jó döntést hoztam tavaly nyáron.

A 22 éves hátvédet arról is kérdezték, hogy sikerült a beilleszkedés.

– A csapattársaim közül sem sokan beszélnek angolul, ettől függetlenül rendesek és gyorsan befogadtak. – Sajnos én eléggé visszahúzódó, nehezen barátkozó típus vagyok, ezen változtatni szeretnék. A várost, a tengerpartot, az embereket és a focit is szeretem, a családom és a barátaim persze hiányoznak."

Bese arról is beszélt, miben más kint a labdarúgás, mint itthon.

– A tempó magasabb, mint otthon, a játékosok gyorsak, erősek, jobb a kvalitásuk. Ami a mérkőzéseket illeti, ég és föld a különbség a hazaihoz képest, mert bár az Európa-bajnokság hatása már elmúlt, a szurkolókat a klubfutball is érdekli, és a 25 ezres stadionunkba mindig kijön 10-15 ezer néző.

Zárásként a jobbhátvéd a 2016-os szezon legszebb pillanatairól is beszámolt és beszélt arról, hogy mit vár a jövőtől.

– Tavaly Németországban telt ház előtt debütálhattam a válogatottban, azt az érzést, nem tudom szavakkal leírni. Óriási lehetőséget kaptam. Meglepetésemberként kerültem a keretbe, és pályára is léphettem egy ilyen rangos eseményen. Ez olyan pillanat volt a karrieremben, amit soha nem fogok elfelejteni. Ami a jövőt illeti, szeretnék jegyzett, első osztályú bajnokságban játszani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!