Tenisz
Fucsovics Márton

Bemutatkozik: Bozó Patrik

Publikálva: 2019.08.23 Frissítve: 2019.08.23 eSport

Második szimulátoros versenyzőnk Bozó Patrik, aki szintén Gran Turismóban képviseli egyesületünk színeit.

Az MTK Budapest eSport szakosztály szimulátoros szakágának második versenyzője az 1994-es születésű Bozó Patrik, így ő a rangidős versenyzőnk. Versenyszinten csak pár éve kezdett el foglalkozni a Gran Turismóval, ennek ellenére rendszeresen a hazai versenyek és a ranglisták élmezőnyében végez, ennek a gyorsütemű fejlődésnek is volt köszönhető, hogy tagja lett újdonsült szakágunknak.

– Pár mondatban mesélj magadról, az előmeneteledről.
– Két éve kezdtem Gran Turismóval online foglalkozni világszinten, előtte persze játszottam a korábbi kiadásokkal már. Autószerelőnek szerettem volna tanulni, de lakóhelyemből adódóan nem tudtam, ezért más szakmát kellett választanom. Pár évet kispályás focistaként játszottam, azóta jött előtérbe az online világ, amióta onnan kiléptem.

– Mi fogott meg ebben a világban?
– A kihívás, hogy több versenyző ellen tudom megmutatni a képességeim, vagy ha Danival játszom, akkor megpróbálhatom utolérni. Maga a versenyzés, az adrenalin és a remek társaság a legfontosabb tényező, ami megfogott, és amiért ezt megéri csinálni.

– Milyen viadalokon veszel részt?
– Nations Cupon és Manufacturer Seriesben versenyzek most, a Nations Cupon a 13. helyen állok. Cél a top tíz lenne, hogy a fokozatos fejlődést megtartsam. Leggyakrabban hazai versenyeken indulok, az első tíz eddig rendszeresen reális célkitűzés volt, és sikerült is elérni. Próbálok előre lépni, fejlődni, két év után itt tartok most.

– Hogy néz ki egy versenynap? Sokan azt gondolják, hogy leülsz, felveszed a kontrollert, és játszol ilyenkor.
– Ezt a szimulátort célszerű kormánnyal és pedálokkal játszani, mint a valódi autóvezetést, így kicsit komplexebb, mint csak egy kontroller felvétele és nyomkodása. Fel kell készülni a napszakra, időjárásra, kitalálni a megfelelő gumikat, autóbeállításokat, finomhangolásokat. Általában egy-másfél órát készülök a verseny előtt, hogy a tesztelés alapos legyen, nem csak annyiról van szó tehát, hogy leülök, vezetek, és én vagyok a legjobb.

– Mennyire követed az autósportokat a valóságban?
– Forma–1-en voltam pár napot, azt végig figyelemmel kísértem, raliversenyekre szoktam időnként járni idehaza, ezek foglalkoztatnak leginkább.

– A szimulátorok elérhetik a teljes valóságot?
– Sajnos a mi platformunkon ez nem fog még összejönni, de számítógépen már vannak olyan programok, amik jelentősen megközelítik ezt. A Zengő Motorsportnál is van olyan személy, aki szimulátorbajnokként érkezett, és onnan lett autóversenyző, így annak ellenére, hogy nem tökéletes a leképezés, elég jó alapot szolgál. Több olyan motorsport van, ahol gyakorlási céllal fejlesztettek realisztikus szimulátorokat, hamarosan eljöhet, hogy ez a nagyközönség elé is tálalva legyen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!