Atlétika
Moravcsik Angéla

Bemutatjuk Moldován Milánt

Publikálva: 2020.05.02 Frissítve: 2020.05.02 Brüll Alfréd Akadémia

A Brüll Alfréd Akadémia kenusát faggatuk pályafutásáról.

– Hogy indult a karriered?

Mindig is szerettem a víz közelében lenni, ezért nagyon vonzónak találtam a kajak-kenut, és tízévesen el is kezdtem. Azonnal megtetszett, és azóta sem hagytam abba.

– 2018-ban igazoltál az MTK-ba. Miben fejlődtél azóta a legtöbbet?

Előtte tíz évet Csepelen töltöttem, utána rövid időre másik egyesületbe kerültem, de mivel ez a váltás nem váltotta be a reményeimet, az MTK Budapestbe szerződtem. Mióta itt vagyok, kiegyensúlyozottabbá vált a teljesítményem, nincs akkora kilengés egyik versenyről a másikra.

– Milyen korosztályokban versenyzel?

U23-as és felnőttviadalokon is indulok. Mivel még jövőre is beleférek az U23-as korosztályba, ezért továbbra is részt veszek ezeken a versenyeken, hiszen fontosak az ilyen megmérettetések is. A felnőttek ellen persze nehezebb, kell a tapasztalatszerzés, hiszen nagy a tempókülönbség, de manapság a legjobb utánpótlásversenyzők képesek lehetnek meglepni a felnőtteket.

– Mik voltak életed eddigi legnagyobb sikerei?

2016-ban negyedik lettem az ifjúsági világbajnokságon, előtte pedig maratoni világbajnokságot nyertem a párommal. A felnőtteknél a magyar bajnokságon sikerült ötödik, illetve hatodik helyet szereznem, amire szintén büszke vagyok.

– Mit tartogathat a jövő? Reális lehet a tokiói olimpia?

Inkább a következő, párizsi ötkarikás játékokkal számolnék, bár tény, sokaknak jól jöhet, hogy eltolták az olimpiát, hiszen így több idő van beérni. Ne legyünk telhetetlenek, inkább 2024-re lehet reális, hogy bekerüljek az olimpiai csapatba. Természetesen minden sportolónak nagy álma, hogy egyszer olimpián képviselhesse hazáját. Azt, hogy ebben az évben mit szeretnék elérni, nehéz megmondani. Az U23-as világbajnokságon mindenképp szeretnék ott lenni, attól függetlenül, hogy mikor rendezik.

– Melyik a kedvenc számod?

Az 500 méter. Ugyan nem olimpiai szám, de egyesben és párosban is ez fekszik nekem a leginkább, ebben tudtam a legjobb eredményeket elérni.

– Mivel töltöd az időt, amikor éppen nem edzésen vagy?

Sokat vagyok a barátnőmmel, de szeretek thaibokszolni és bokszolni is.  

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!