Kézilabda
Poczetnyik Luca

Beértük a listavezetőt

Publikálva: 2018.05.09 Frissítve: 2018.05.08 eSport

A Csepel elleni hat ponttal a Zylex és mi állunk a tabella élén.

MTK Budapest eSport: Ciprus – Sliders, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Rácz Bandi, Kevinho – Pedro, Bazsi.

eSportbusz Csepel–MTK Budapest eSport 1-2

A tabella alapján közelezőnek ígérkező mérkőzést játszott csapatunk, de ezeket sokszor nehezebb megnyerni, mint a rangadókat. A feszültség rányomta bélyegét a mérkőzésre, az első 15 percben egyszer próbálkoztunk, akkor Pedro lövését mentették szögletre. Majd a rengeteg pontatlanság ellenére sikerült megszerezni a vezetést. Rácz Bandi ugratta ki Majorosi Kriszt, aki a rá jellemző hidegvérrel lőtte ki – laposan – a hosszú alsót.

A félidőben további említésre méltó esemény nem történt, így kevésbé élvezhető 45 perc után előnyben vonultunk szünetre. A fordulást követően hasonló mederben folyt a játék, majd az utolsó 30 percre felpörögtek az események.

A 62. percben Bazsi hibázott ziccerben, majd a 7 minutummal később Majorosi lövését blokkolták. A 70. percben megdupláztuk előnyünket, beérett a nyomás. Pedro passzolt a védők közé, Kevinho jó ütemben ugrott ki, és – a felső léc segítségével – a kapuba bombázott.

Nem álltunk meg, de a 72. percben Pedro nem tudta gólra váltani lehetőségét, percekkel később pedig már a mi kapunkban táncolt a labda. Matetem csúsztatta meg a középre ívelt labdát, ami a hosszú felsőben kötött ki.

A hajrában lett volna lehetőségünk növelni előnyünket, de Kevinho – a többi támadóhoz hasonlóan – elhibázta ziccerét, így szoros mérkőzésen szereztük meg a három pontot.

MTK Budapest–eSportbusz Csepel 2-1

A visszavágóra változatlan felállásban érkeztünk, a játék képe pedig teljesen megegyezett az első mérkőzésével, sőt a forgatókönyv is hasonlóan alakult. Korán sikerült vezetést szereznünk: a 17. percben Kárpáti passzolt Kevinhonak, aki Bazsinak centerezett, támadónk pedig lefordult védőjéről, és a kapuba bombázott.

A félidő hosszabbításában sikerült megduplázni előnyünket. Kevin centerezéséből Majorosi lőtt, de a labda kipattant a lábakról, ám Pedro jól helyezkedett, és közelről a kapuba gurított.

A pihenőt követő első helyzet ellenfelünk nevéhez fűződött, és ismét Matetem volt a főszereplő. Félpályáról indult meg védelmünk mögött, egyedül vezette rá a labdát Ciprusra, akinek nem volt esélye, hogy hárítsa a lövést.

A mérkőzés utolsó helyzete a 67. percben alakult ki, amikor Pedro fejesét ütötte a hálóőr a léc fölé, így az állás nem változott, és két mérkőzésen hat pontot szerezve utolértük a listavezető Zylex eSportot.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!