Kézilabda
Fekete Bozsana

Beépíteni Dessaa Legros-t

Publikálva: 2017.12.02 Frissítve: 2017.12.02 Röplabda

A Kaposvár elleni felkészülésnek rendeljük alá a vasárnapi mérkőzést.

Rendkívül nehéz mérkőzés vár csapatunkra a női röplabda NB I nyolcadik fordulójában: Nyíregyházára látogatunk. Ellenfelünk a Vasas, mi pedig a TFSE 3-0-s legyőzésével hangoltunk a vasárnapi találkozóra. A háromszettes siker ellenére Tóth Gábor nem volt maradéktalanul elégedett múlt hét szombaton.

– A koncentrációval kicsit elégedetlen voltam, simább is lehetett volna a mérkőzés – emlékezett vissza a vezetőedző. – Olyan momentumok alakították a meccset, amelyekben amúgy nem szoktunk hibázni, ezúttal azonban – épp a figyelemhiány miatt – mégis azt tettük.

Kérdés, hogyan lehet edzőként a játékosok koncentrációját fejleszteni.

– Vannak remek gyakorlatok a monotóniatűrésre, ezekkel lehet fejleszteni ezt a képességet. Ez persze hosszú időbe telik, alkalmanként akár egy-másfél órás gyakorlatokról beszélünk.

Vasárnap a Continental Arénában lép pályára a csapat. A papírforma egyértelműen a hazaiak győzelmét vetíti előre, már egy szett megnyerése is bravúrt jelentene.

– Az elsődleges célom, hogy Dessaa Legros-t be tudjuk építeni a csapatba. Minden akadály elhárult, az összes papírja elkészült, és be is dobjuk a mély vízbe. Emellett szeretnénk pontosítani a játékunkat: támadásainkat, védekezésünket és nyitásfogadásainkat. A szemünk előtt már a Kaposvári meccs is lebeg, ennek rendelünk alá mindent.

A vasárnapi mérkőzésen Jámbor Tamás és Suba István fújja a sípot.

2017. december 3. 17:00 Fatum Nyíregyháza – MTK Budapest; Continental Aréna (4400 Nyíregyháza, Géza utca 8-16.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!