Atlétika
Nagy Marcell

Barátilag, de nem feltett kézzel

Publikálva: 2017.05.23 Frissítve: 2017.05.22 Kézilabda

A K&H női kézilabda liga 25. fordulójában az FTC-Rail Cargo Hungaria látogat az MTK Budapest otthonába.

A kék-fehérek az előző fordulóban az életéért küzdő Kisvárda otthonában szenvedtek 26-21-es vereséget, míg az FTC a Debrecen legyőzésével hangolt az Örökrangadóra.

– Most a videózás előtt beszéltünk a kisvárdai meccsről, igaz, nem túl sok időnk van a két mérkőzés között, úgyhogy már inkább a Fradira készülünk – mesélte Tóth Eszter, az MTK Budapest irányítója. – Mindenképpen fontos, hogy csökkentsük a hibák számát, és ne könnyítsük meg annyira ellenfelünk dolgát, ahogy tettük pénteken.

Az MTK Budapest elképesztő tavaszt produkált: a tizenharmadikról a nyolcadik helyre lépett előre a tabellán, ám a Fehérvár legyőzését követően valami megtört, azóta egymás után három vereséget szenvedtek Golovin Vlagyimir tanítványai.

– Úgy érzem, kicsit megnyugodott a csapat, miután elértük a szezon előtt kitűzött célt – a biztos bennmaradást –, ráadásul egész magasra kapaszkodtunk fel a tabellán. Nem gondolom, hogy az akarással lenne gond, inkább a koncentrációnk hagyott alább.

Tóth Eszterékre rendkívül nehéz meccs vár kedd este: a második helyezett, Magyar Kupa-győztes Ferencváros látogat a Tromosra. A két együttes ezer szállal kötődik egymáshoz: Elek Gábor és Golovin Vlagyimir korábban évekig dolgozott együtt, az MTK Budapestben három zöld-fehér kölcsönjátékos szerepel (Háfra Noémi, Hlogyik Petra, Márton Gréta), ráadásul a válogatott szünetek alkalmával gyakran együtt edz a két csapat. Kérdés, ezek után tudnak-e még újat mutatni egymásnak.

– Valószínűleg egyik csapatra sem várnak nagy meglepetések a keddi meccsen, de azt látni kell, hogy a Ferencváros kerete jóval nagyobb játékerőt képvisel. Testvércsapatunk ugyan a Fradi, de igyekszünk megnehezíteni a dolgukat – fogadkozott Eszter. – Ezt a találkozót elsősorban a Debrecen elleni meccsre való felkészülés egyik állomásaként kezeljük.

A keddi mérkőzés játékvezetői B. Pech Katalin és Vágvölgyi Mária lesznek.

2017. május 23. 18:00 MTK Budapest – FTC-Rail Cargo Hungaria; K&H női kézilabda liga mérkőzés, Elektromos Csarnok (1138 Budapest, Népfürdő utca 18-20.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!