Kézilabda
Koronczai Petra

Baráti Örökrangadó

Publikálva: 2019.01.14 Frissítve: 2019.01.15 Kézilabda

A K&H női kézilabdaliga 14. fordulójában csapatunk az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonába látogat.

A szombati, Győri Audi ETO KC elleni mérkőzést követően újabb nehéz erőpróba vár csapatunkra: szerdán, az Elek Gyula Arénában lépünk pályára. 

Golovin Vlagyimir együttese három mérkőzésen két pontot szerzett az Európa-bajnoki szünetet követően: előbb pontot raboltunk a Kiss Szilárd Arénából, majd hazai pályán ikszeltünk a Békéscsabával, legutóbb pedig 36-29-es vereséget szenvedtünk a BL-győztes otthonában. 

A Ferencváros már négy meccset játszott 2019-ben: Elek Gábor együttese legyőzte a Kisvárdát, az Egert és az Érdet, illetve vereséget szenvedett a listavezető Győr otthonában. 

Legutóbb a K&H liga első fordulójában találkozott a két együttes, akkor 35-25-re a vendégek nyertek az Elektromos Csarnokban. 

A két csapat köztudottan remek viszonyt ápol egymással: Golovin Vlagyimir és Elek Gábor tanítványai együtt készülnek a válogatott szünetek alkalmával, így nem csoda, hogy nagy az átjárás a két klub között. A zöld-fehérek jelenlegi keretéből Faluvégi Dorottya (aki a jövő szezontól a Győri Audi ETO KC játékosa), Háfra Noémi, Horváth Dóra és Márton Gréta is játszott korábban az MTK-ban, jelenleg pedig Bánfai Kíra bizonyíthat kölcsönben nálunk. 

Az FTC legeredményesebb játékosa a 13 meccsen 66 találatot jegyző Háfra Noémi, míg nálunk a 13/80-as mutatóval büszkélkedő Karnik Szabina a házi gólkirály.  

A szerdai mérkőzésen Fekete Tamás és Tóth Dávid fújja a sípot.

2019. január 16. 18:00 FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest (K&H liga, 14. forduló); Elek Gyula Aréna (1101 Budapest, Kőbányai út 47.)


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!