Tenisz
Piros Zsombor

Balaton-parti bravúr

Publikálva: 2018.12.31 Frissítve: 2018.12.31 Kézilabda

Pontot raboltunk a Kiss Szilárd Arénából.

Siófok KC–MTK Budapest 22-22 (12-17)
Kiss Szilárd Aréna, 1185 néző
Vezette: Marton, Szabó

Siófok KC: Solberg – Böhme 4, González 2, Nze Minko 2, Jezsics, Kobetics 9 (1), Aoustin 3
Csere: Dedu – Drabik 1, Hmirova, Geiger, Elghaui
Vezetőedző: Tor Odvar Moen

MTK Budapest: Győri – Bánfai, Karnik 7 (1), Tóth E. 2 (1), Dakos 3, Termány 2, Fekete B. 4
Csere: Lajtos – Slakta 2, Mihálffy 2, Stranigg, Kovács G.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 1-4; 10. p.: 5-6; 20. p.: 8-14; 26. p.: 11-14, 36. p.: 14-18; 41. p.: 18-19; 51. p.: 20-22

A K&H női kézilabdaliga 10. fordulójában csapatunk a Siófok KC otthonában lépett pályára.

Bár a találkozó egyértelmű esélyese a hét légióssal felálló hazai csapat volt, Golovin Vlagyimir tanítványai fittyet hánytak a papírformára: a 3. percben már 0-3-at mutatott az eredményjelző. Tor Odvar Moen a játékrész derekán – 5-9-es állásnál – kérte ki első idejét, de Karnik Szabináék tovább tudták növelni előnyüket a folytatásban (12-17).

A második félidőre elfáradni látszott csapatunk, ráadásul a Siófok védekezése is feljavult. Sok hibát vétettünk támadásban, két hosszabb góltalan periódusunk is volt a játékrész során, de a Balaton-partiak így is csak az 56. percben tudtak először egyenlíteni. A végjátékban mindkét csapat a maga javára fordíthatta volna a mérkőzést, de több gól már nem született, így pontosztoszkodással ért véget az év utolsó meccse (22-22).

Csapatunk rendkívül fontos pontot szerzett a K&H liga egyik legerősebb csapatának otthonában, így önbizalommal telve várhatja a Békéscsaba elleni, sorsdöntő rangadót.

Golovin Vlagyimir:Az első félidő remekül sikerült, védekezésben és támadásban is az történt a pályán, amit elterveztünk, alig vétettünk technikai hibát. A második félidőre elfáradtunk, és a Siófoknak is feljavult a védekezése. Mindenesetre nagyon örülök, hogy 60 percen keresztül hittünk a pontszerzésben, nagybetűs csapatként játszottunk.

Kovács Gréta: A szezonban talán még egyszer sem játszottunk ilyen fegyelmezetten, nagyon jó volt ma a pályán lenni, egymásért harcoltunk, a játék minden elemében küzdöttünk. Az egész héten nagyon jó, felszabadult volt a hangulat az edzéseken, részben talán ennek tudható be a siker.


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!