Atlétika
Nemes Rita

Bajnokaspiráns Budapesten

Publikálva: 2017.01.20 Frissítve: 2017.01.20 Kosárlabda női

Újabb hétvége, újabb női kosárlabda NB I. forduló az MTK Budapest részvételével. A múlt heti Vasas elleni vereség bosszankodásából, a következő forduló komoly kihívása fúj riadót a Városmajorban. Lássuk kik ellen készülnek a városmajori kosarasok!

Az alapszakasz első felében, hosszú heteken át a PEAC Pécs veretlenül állt a tabella élén, azzal a dupla kihívással együtt is, amit a Euro Cup részvétel támasztott Boris Maljkovics együttese elé.

Tiszteletet parancsoló keret alakult a Mecsekalján, amely a szezon közben, remekül idomult edzője filozófiájához, nem pusztán egyénileg kiemelkedő játéktudású játékosainak, igazi bajnokesélyes mentalitásuknak is köszönhetik előkelő 9-3-as mérlegüket.

Mindössze három légióssal, számos magyar válogatottal, igéretes fialatokkal épül fel a kifejezetten szerb-stílusú kosárlabdát játszó PEAC Pécs. Amerikai csatáruk, Jessica Kuster az egész magyar mezőny egyik legponterősebb dobója, közel 50 százalékos mezőnymutatóval, 16 pont felett átlagol meccsenként.

Sokrétűségük jól mutatja, hogy a Mandics-Raksányi hátvédpáros is egyike erősségeiknek, de magas poszton is pazar négyest – Siksniute, Juhász, Licskai, Zele – tudnak rotálni. Köztük a Rátgéber Akadémiáról kikerülő Juhász Dorkát, kinek személyében, a magyar U20-as szabálynak is eleget téve, tudnak lepattanózó, pontszerző fiatalt használni.

Októberben húsz pont feletti különbséggel utazhattak haza kék-fehér kosarasaink, ami nagyjából reális differencia is a csapatok között, az MTK Budapestnek korántsem a PEAC-hoz hasonló kvalitások ellen kell győzelmi reményeket szőni.

Bizonyítani azonban mindig, mindenkinek van mit. A lányok remek lendületbe jöttek a téli pihenő előtti két találkozón, Nagy Dóra MTK-jának lendülete viszont kissé megtört az új év legelején, Pasaréten érződött az egy hónap tétmeccs nélküli készülés.

Hétközi európai kupaszereplése ellenére is, szinte borítékolható, hogy vendégeink agresszív védekezéssel készülnek, gyakran igyekeznek már a labdafelhozatalt is megnehezíteni letámadásukkal, ezekre azonban csak a bátor fellépés lehet jó válasz. Tisztelettel, ugyanakkor kellő eréjességgel is kell megközelíteni a szombat esti meccset, támadásban és védekezésben is fel kell vállalni a PEAC játékára jellemző fizikalitást.

A tabellán mutatkozó különbség nem kell, hogy szükségképpen meghatározza a játék képét. Agilitásban és a Vasas ellen mutatott sebességben fontos, hogy sikerüljön magukhoz képest fejlődniük a lányoknak, hogy a sorsolás szempontjából később érkező kiemelt meccsekre kellően élesek legyenek.

Január 21. 18:00 MTK Budapest - PEAC Pécs

Budapest XII. Acsády Ignác utca 3. (Bejárat a Maros utca felől)

Kép forrása: peacpecs.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!