Tenisz
Babos Tímea

Bajnok az MTK Budapest

Publikálva: 2016.04.04 Frissítve: 2016.04.04 Karate

Az BVSC és az UTE csapatait megelőzve, az MTK Budapest végzett az élen a hétvégén rendezett karate magyar bajnokságon.

Több világszínvonalú mérkőzést is hozott Mogyoródon, a hétvégén rendezett karate magyar bajnokság. Az esemény egyik különlegessége volt, hogy most először bemutató versenyszámként – fogyatékkal élők számára – integrált karate versenyszámokat is rendeztek. A legrangosabb magyar viadalon mintegy hatszázan indultak, rajtuk kívül pedig harmincnyolc parakaratést is láthattak, a – csarnokba igazi versenyhangulatot varázsoló – szurkolótáborok.

Megnyitó beszédében dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a sportág hazai és nemzetközi felfutásáról beszélt. Hangsúlyozta, nagy esély van arra, hogy idén augusztusban a NOB illetékesei rábólintsanak, hogy a karate ott legyen a 2020-as olimpián. A magyar szövetség szeretne oda versenyzőt kijuttatni, aminek alapja lehet, hogy az elmúlt években a hazai karatésok szép sikereket tudtak elérni. A 2013-as, felnőtt Európa-bajnokság megrendezése nemzetközileg is tetszést aratott, fiataljaink tizenegy éremmel jöttek haza a két évvel ezelőtti korosztályos Eb-ről, míg az itthoni sportéletben a karate egyebek mellett bekerült az „A Sport Legyen a Tied!" programba, a nagymúltú hazai sportegyesületek pedig felfigyeltek a sportágra, és egyre több helyen alakult karateszakosztály.

A verseny is ezen klubok fölényét hozta, összességében az MTK Budapest végzett az éremtáblázat élén, míg a BVSC a felnőttek, az UTE pedig az utánpótlás kategóriákban nyújtott kiemelkedőt.

A küzdelmek során több, kifejezetten világszínvonalú összecsapás volt. A tavalyi U21-es világ és Európa-bajnok, a Brüll Alfréd Akadémia tagja Hárspataki Gábor egyéniben és csapatban, U21-ben és a felnőttek között is verhetetlennek bizonyult. A legszínvonalasabb mérkőzések a felnőtt férfiak 67 kg-os súlycsoportjában zajlottak, ahol végül a bakui Európa Játékokat is megjárt Tadissi Martial lett első, a korábbi korosztályos világbajnok Szegedi Döme és a 2015-ös U21-es vb-n harmadik, szintén Brüll akadémista, Tamás Ferdinánd előtt. 

Az egyéni formagyakorlatok során Koch Szabolcs és Sterck Laura  (Brüll Alfréd Akadémia) egyaránt duplázni tudott, mindkét fiatal megnyerte a maga U21-es és felnőtt kategóriáját.

A karate magyar bajnokság felnőtt kategóriák érmesei:

Kata:

Férfiak: 1. Koch Szabolcs (Sporting Budo), 2. Sindeles Szabolcs (Budaörs), 3. Czifferi Péter (Budaörs) és Mihály Péter (Arashi).

Férfi csapat: 1. Oroszlány.

Nők: 1. Sterck Laura (MTK Budapest), 2. Anti Zsuzsanna (Hegyvidék), 3. Győriványi Renáta (MTK Budapest) és Zboray Dóra (Sporting Budo).

Női csapat: 1. MTK Budapest.

Kumite:

Férfiak:

60 kg: 1. Kapdebo Lóránd (BVSC-Fighter), 2. Ardai Bálint (Fortuna), 3. Ruppert Bence (Rekon).

67 kg: 1. Tadissi Martial (UTE Kaisei), 2. Szegedi Döme (BVSC-Fighter), 3. Tamás Ferdinánd (MTK Budapest).

75 kg: 1. Hárspataki Gábor (MTK Budapest), 2. Szilágyi Dávid (MTK Budapest), 3. Höning Dávid Buda (BVSC-Fighter).

84 kg: 1. Höning Alexander Buda (BVSC-Fighter), 2. György Dániel (BVSC-Fighter), 3. Bisztrony Balázs (Sozsin) és Virág András (Sankudo).

+84 kg: 1. Höning Ádám Buda (BVSC-Fighter), 2. Szeifert Géza (Bátaszék), 3. Király Gábor (Ganbatte).

Férfi csapat: 1. MTK Budapest, 2. BVSC-Fighter 1, 3. BVSC-Fighter 2

Nők:

50 kg: 1. Molnár Réka (UTE Kaisei)

55 kg: 1. Varga Fruzsina (Magyar Goju-kai), 2. Bakó Benedikta (Dunaharaszti), 3. Kucsera Anna (HKSE) 

61 kg: 1. Bartha Nikola (BVSC-Fighter) 2. Győriványi Renáta (MTK Budapest), 3. Juhász Bernadett (Budaörs).

68 kg: 1. Kunos Zsuzsanna (Hegyvidék), 2. Németh Zsuzsanna (Leo), 3. Gál Enikő (Leo).

+ 68 kg: 1. Sterck Laura (MTK Budapest).

A kadet, junior, U21 és felnőtt eredmények ITT, a gyermek és ifjúsági eredmények ITT, az utánpótlás eredmények pedig ITT érhetők el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!