Atlétika
Nagy Marcell

Babosék kikaptak a pekingi döntőben

Publikálva: 2017.10.08 Frissítve: 2017.10.08 Tenisz

Babos Tímea a cseh Andrea Hlaváckovával az oldalán két szettben vereséget szenvedett a pekingi kemény pályás WTA-torna párosversenyének döntőében az első helyen kiemelt Csan Jüng-csan, Martina Hingis kínai, svájci párostól.

A Babos, Hlavácková kettős a pekingi torna elődöntőjében szuper tie-breakben már legyőzött egy nálánál magasabban jegyezett párost, a tornán 2. helyen kiemelt  Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina orosz duót, de a döntőben az újabb bravúr már nem sikerült.

Az első helyen kiemelt, idén US Open-győztes Csan Jüng-csan, Martina Hingis kettős az első szettet simán, 6-1-re megnyerte, de a 2. játszmában is hatékonyabban teniszezett Baboséknál. A 2. szettben 3-3-nál brékeltek Hingisék, aminek köszönhetően 6-4-gyel behúzták azt a szettet, és ezzel együtt a mérkőzést is.

– Sajnos ma nem úgy játszottam, ahogyan szerettem volna. Most ez így sikerült. Nagyon kellemetlen stílusú ellenfelünk volt, nem volt könnyű ellenük játszani. A döntőnek azért örülök. Az előző mérkőzéseken jól játszottunk, nekem is nagyon jól ment ezen a héten. Ez nagy verseny, jó felkészülés volt Szingapúrra. Ráadásul a világbajnoki szereplésünket ezen a héten tettük biztossá, természetesen ennek is nagyon örülök. Most már várom a hongkongi egyéni versenyemet, ott sincs könnyű sorsolásom. – nyilatkozta Babos Tímea a saját hivatalos honlapján.

WTA-TORNA, PEKING (6 381 679 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ
Csan Jüng-csan, Martina Hingis (kínai, svájci)–Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 4.) 6-1, 6-4

Forrás: MTI, Nemzeti Sport, babostimea.hu
Fotó: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!