Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Babosék győztek Birminghamben

Publikálva: 2018.06.25 Frissítve: 2018.06.25 Tenisz

A magyar játékos pályafutása 19. tornagyőzelmét aratta párosban, Mladenovics társaként az ötödiket.

Babosék győztek Birminghamben
A Babos Tímea, Krisztina Mladenovics magyar, francia duó megnyerte a 936 ezer dollár (260,5 millió forint) összdíjazású birminghami füves pályás női tenisztorna párosversenyét, miután a vasárnapi fináléban szetthátrányból fordított.

Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő kettős, az angliai torna első kiemeltje az Elise Mertens, Demi Schuurs belga, holland duóval találkozott, és 33 percnyi játékot követően játszmahátrányba került. Babosék a második szettben kétszer vették el ellenfelük adogatójátékát, és 31 perc alatt egyenlítettek.

A 17 percig tartó döntő rövidítésben 5-5 után már végig Baboséknál volt az előny, akik harmadik mérkőzéslabdájukkal lezárták a finálét.

A döntő 1 óra 21 percig tartott Birminghamben.

Természetesen örülök az újabb tornagyőzelemnek, nehéz meccsen vagyunk túl! Nem volt egyszerű, végig kiélezett volt. Talán nem játszottuk a legjobb teniszünket, de mi voltunk a jobbak a legfontosabb pillanatokban. Boldog vagyok az újabb címmel! Nagyon fontos lépés volt ez Wimbledon előtt. Várom a következő heteket! – nyilatkozta Timi a honlapján.

Hat évvel ezelőtt a teniszvilág még csak ismerkedett Timi párosbeli tudásával és tehetségével, 2012. június 17-én viszont sokan felkapták a fejüket. A magyar játékos a tajvani Hszie Szu-vej oldalán megnyerte a birminghami versenyt, a döntőben 7:5, 6:7, 10-8-ra nyert az akkori világelső kettős, Liezel Huber és Lisa Raymond ellen. A döntő rövidítésben 4-8-ről diadalmaskodott Timi és társa.

A 2018-as finálé előtt az Australian Openen győztes kettős számított esélyesebbnek, de Mertens és Schuurs idén már számos versenyen megmutatta, a világ legjobbjai közé tartozik.

A 33 perces első játszmában 2:1 után a belga-holland kettős 40-re nyerte adogatását, majd a hetedik gémben 0-ra brékelte Mladenovicsot. Sajnos ezután Timi és társa nem tudott visszakapaszkodni, noha a magyar játékos 3:5 után, 0-40-ről hozta a szerváját. A végén az ellenfél 0-ra nyerte adogatását.

A 31 perces szett meghozta a remélt változást! A második gémben Timi és társa 15-re brékelte Mertens, majd 3:0-ra is vezetett. Kriszina Mladenovics az ötödik játékban 40-re vesztette el adogatását, de ezután sikerült újra brékelni a belga játékost.

5:3 után a magyar-francia kettős nem veszített labdamenetet.

A döntő rövidítésben Timi és Krisztina Mladenovics kétszer is fogadóponttal (1-0, 3-1) vezetett, de az ellenfél mindkétszer visszakapaszkodott. Aztán a tie-break közepén, 5-5 után az első helyen kiemelt kettős jobban összpontosított és sikeresebb megoldásokat választott. Timi és Kiki Mladenovics 6-5 után újabb fogadópontot nyert, majd elhúzott 9-6-ra. Mertens két jó adogatással válaszolt, de Timi egy remek szervával lezárta a finálét!

Babos a jövő héten az eastbourne-i füves pályás tenisztorna 917 ezer dollár (255 millió forint) összdíjazású női versenyén szerepel, amelynek főtábláján egyesben és párosban is hétfőn kezdi meg szereplését. Egyéniben a lengyel Agnieszka Radwanska lesz az ellenfele, míg párosban – oldalán ezúttal a magyar származású, de brit színekben teniszező Johanna Kontával – egy ukrán, orosz duóval találkozik.

Forrás: mti.hu, babostimea.hu

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!