Atlétika
Kulunics Vince

Babos Timiéké a tornagyőzelem Sydneyben

Publikálva: 2017.01.13 Frissítve: 2017.01.13 Tenisz

Babos Tímea és Anasztaszija Pavljucsenkova párosa nyerte a Sydneyben zajló kemény pályás WTA-tornát. A magyar-orosz duó két szettben verte az első helyen kiemelt kettőst a fináléban.

Timi 2014 után játszott ismét döntőt párosban Sydneyben, akkor a világelső Sara Errani és Roberta Vinci alkotta duó volt az ellenfél. A magyar játékos akkor a cseh Lucie Safarovával 7-5, 3-6, 10-7-re diadalmaskodott az olasz páros ellen. Reménykedhettünk tehát, hogy a történelem ismétli önmagát és újra magyar sikertől lesz hangos Sydney.

Ezúttal sem várt könnyű feladat Timire és társára, hiszen a tavalyi wimbledoni verseny után „alakult” Mirza – Strycova duó remek eredményeket ért el az elmúlt hónapokban, tornagyőzelmek jelezték tudásukat. A magyar játékos és Pavljucsenkova tavaly Moszkvában indult először együtt, akkor a második mérkőzést már nem sikerült megnyerni.

A sydneyi döntő azonban teljesen más volt. Timi és Pavljucsenkova szinte végig jobb volt a nagy esélyes ellenfélnél, adogatóként és fogadóként is.

A 35 perces első szett negyedik játékában a magyar-orosz kettős 30-40-ről nyerte adogatását, majd 30-ra brékelt. Ezt az előnyt pedig sikerült megőrizni három kiváló szervagémmel. A második játszma álomszerűen kezdődött. A magyar-orosz duó 30-ra nyerte el Strycova, majd Mirza szerváját is, uralta a meccset. 3-0 után aztán megtorpantak Timiék, de az izgalmas végjátékban kiküzdötték a győzelmet.

A 23 éves magyar játékos 11. alkalommal nyert párosban versenyt a WTA Touron. Ebben a műfajban 1 WTA-125-ös és 9 ITF végső siker egészíti ki a mérlegét.

Babos Tímea így nyilatkozott a mérkőzés után:

Természetesen nagyon örülök a tornagyőzelemnek! Egész héten kimagaslóan játszottunk, remek párosok ellen sikerült nyernünk. Jól éreztem magam a pályán Nasztjával, nagy élmény volt itt és így játszani.

WTA-torna, Sydney. Páros verseny, döntő:

Babos, Pavljucsenkova (magyar, orosz) – Mirza, Strycová (indiai, cseh, 1.) 6-4, 6-4

(forrás: babostimea.hu)

A mérkőzés összefoglalója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!