Atlétika
Vári Péter

Babos Timiék bejutottak a döntőbe

Publikálva: 2020.01.29 Frissítve: 2020.02.02 Tenisz

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében a magyar, francia páros két szettben nyert tajvani riválisa ellen.

Ausztrál nyílt teniszbajnokság, Melbourne (71 millió ausztrál dollár, kemény pálya), női páros, elődöntő:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Csan Hao-Csing, Latisa Csan (tajvani) 7:5, 6:2

A hetedik helyen kiemelt Csan nővéreken keresztül vezetett a Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros útja az Australian Open 2020-as döntőjébe. A világbajnok kettős a 2018-as győzelem és a 2019-es elvesztetett finálé után egymás után harmadszor lehet ott a női párosok melbourne-i döntőjében.

A két páros eddig egyszer, a 2019-es WTA-világbajnokságon találkozott egymással, akkor Babosék 6:2, 5:7 után rövidítésben (10–6) tudtak győzni.

A Margaret Court Arénában 5:5-nél jött az első brék Babosék jóvoltából, majd Mladenovic kiszerválta a szettet. A folytatásban a magyar, francia kettős rögtön elvette riválisa adogatását, majd 3:1 után ismét, aztán 5:2-nél a végig remekül ütő Mladenovic könnyedén hozta a szerváját, ami már a győzelmet jelentette. A találkozó 1 óra 25 percig tartott.

Babos kilencedik – női párosban a hetedik – Grand Slam-döntője pénteken magyar idő szerint reggel 6 órakor kezdődik, az ellenfél az első helyen kiemelt Hszie Szu-vej, Barbora Strycová tajvani, cseh páros lesz. Babosék két éve megnyerték az évnyitó Grand Slam-tornát, tavaly pedig alulmaradtak a döntőben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!