Kézilabda
Andróczki Flóra

Babos Tímea interjú (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.05 Frissítve: 2019.06.05 Tenisz

„Egy pillanatra sem adtuk fel”

Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán bejutott a Francia nemzetközi teniszbajnokság női párosának elődöntőjébe azzal, hogy szett- és brékhátrányból fordítva legyőzte a Samantha Stosur, Csang Suaj kettőst. A magyar teniszező elégedetten értékelt a mérkőzés után.

– Ha a németek elleni továbbjutás után azt mondta, meleg meccs volt, akkor ez most tűzforró… Többször kellett nagyon mélyről felállniuk. Mi döntött?
– A legutóbbi Grand Slamen ez volt a döntő, ami mutatja mind a két páros kvalitását – kezdte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Babos Tímea. – Óriásit kellett küzdenünk. Volt egy taktikánk, de szerintem ők is javultak Melbourne óta, némileg megleptek a játékukkal, alkalmazkodnunk kellett. A döntő szett elején volt bréklabdánk, ami egy kiváló Stosur-ütéssel ment el, pedig jól játszottuk meg a pontot. Utána igen, elrontottunk egy-egy könnyű röptét, valóban mélyről kellett visszakapaszkodnunk, hiszen 4:1-nél bréklabdájuk is volt. Ott kicsi szerencsénk is akadt, de természetesen jó játék és küzdelem is kellett. Aztán a rövidítés… Ilyen jó rövidítésünk együtt még sohasem volt – vagy Kiki játszott jobban, vagy én, de most Kiki kettős hibáját leszámítva remekül teljesítettünk, rájuk helyeztük a nyomást.

– Az elveszített melbourne-i döntő eszükbe jutott akár érzelmileg, hogy de jó lenne visszavágni, akár taktikailag, hogy mit kellene másképpen csinálni?
– Két meccset raktunk össze: a tavalyi US Open elődöntőjét és az idei Australian Open fináléját. Melbourne-ben például nagyon rosszul fogadtam Stosur szerváit, most pedig alig hibáztam, ráéreztem, mi az a távolság, ami működik nála. A két adogatás teljesen más: Stosuré erős, vágott, Csangé pedig lassabb, lapos szerva. Boldog vagyok, mert Kikivel mind a ketten jól ritörnöztünk. A korábbi meccset tehát inkább abból a szempontból néztük meg, hogy mi az, amiből tudunk tanulni.

– A döntő játszmában 4:1-es hátránynál megingott a hitük, vagy végig bíztak benne, hogy lesz esélyük az egyenlítésre?
Pontról pontra játszottunk, ez volt a legfontosabb. Persze, idegesek voltunk, feszültséget éreztünk a kihagyott lehetőségek miatt, de egy pillanatra sem adtuk fel. A visszabréket követően azt mondtuk, hogy mivel mi voltunk azok, akik visszajöttek a mélyből, rajtuk lesz a nyomás.

– Megremegett a keze, amikor 6:5-ös hátrányban szerválnia kellett a mérkőzésben maradásért?
– Nem, mert jól szerváltunk a meccsen, nem ezzel volt a gond, inkább az első röptékkel. Egy jó első adogatással indítottam, az megadta az alaphangot, szóval nem éreztem a nyomást.

– Először sikerült elődöntőbe jutnia a Roland Garroson női párosban. Tekinthetjük mérföldkőnek ezt a győzelmet?
– Igen, vegyes párosban már játszottam elődöntőt, de nőiben még nem. Tavaly ugyan összejött a negyeddöntő Párizsban, de alapvetően ez volt a legsikertelenebb Grand Slam-tornám, szóval nagyon örülök ennek az elődöntőnek. Az utóbbi másfél év Grand Slameit nézve mindkét páros ott volt a végjátékokban, úgyhogy ez egy presztízsmeccs volt, látszott az eredményen is. Örülünk, hogy mi jöttünk ki jobban belőle.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (42 661 000 euró, salak) 
NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.)–Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai, 5.) 3:6, 6:1, 7:6

Forrás: nso.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!