Atlétika
Szabó Beatrix

Babos Tímea az első húszba vágyik

Publikálva: 2018.11.08 Frissítve: 2018.11.08 Tenisz

Klubunk teniszezője az egyéni versenyekre koncentrál 2019-ben.

Remekül sikerült a 2018-as év Babos Tímea számára: klubunk teniszezője – Kristina Mladenoviccsal az oldalán – megnyerte az Australian Opent párosban, döntőbe jutott a US Openen, majd Szingapúrban is meg tudta védeni világbajnoki címét.

Sokat készültünk a szingapúri döntőre Kikivel, naponta beszéltünk, hogy kinek, miben kell fejlődnie, hogy jó eredményt érhessünk el – mesélte a 25 éves versenyző. – Egyikünk edzője sem tudott ott lenni velünk, így magunkra voltunk utalva. Rengeteg meccset játszottunk már együtt, de például ilyen jól röptézni még nem láttam Kikit – ez annak volt köszönhető, hogy a verseny előtt öt napon keresztül a T-vonalról ütöttem rá tiszta erőből a labdákat.

Timi bevallása szerint a siker egyik legfontosabb összetevője a tökéletes összehang francia partnerével, szinte szavak nélkül is megértik egymást.

– Nem is értettük, hogy az ellenfelek miről tudnak annyit beszélni meccs közben, miközben mi csak állunk, várunk, játszanánk – árulta el az egyéni világranglista 61. helyén álló versenyző. – Nálunk egy-egy szó elég, ismerjük egymás gondolatait, sosincs az, hogy összeütköznénk a pályán. Rengeteg időt töltünk együtt, de életemben először azt érzem, hogy abszolút egy húron pendülök a páros társammal.

Hiába azonban a kiváló eredmények, Babos Tímea év közben búcsút intett edzőjének Thomas Drouet-nak, helyette Nick Horvat irányítja a szakmai munkát.

– Nagyon jól kezdődött az év, de május környékén megtorpantam, nem jöttek az eredmények. Öt évet dolgoztam Thomasszal, még tinédzserként kezdtem vele a közös munkát, egyszerűen úgy éreztem, hogy másra van szükségem, ideje továbblépni – mesélte Timi. – Átalakult az egész stáb, olyan teamet kerestem magam mellé, akik segíteni tudnak a fejlődésben. Hogy ne mindig arról legyen szó, hogy milyen jó lehetnék, hanem, hogy milyen jó vagyok.

A korábban – többek között – a világranglista 34. helyén álló Donna Vekiccsel is dolgozó Nick Horvat elárulta, nagyon büszke rá, hogy Timi edzője lehet, de tisztában van a feladat súlyával. A horvát szakember bevallása szerint az első perctől jó a viszonya tanítványával.

– Amikor először találkoztam Timivel, nagyon szimpatikus volt, emberileg és szakmailag egyaránt, illetve a családja is rendkívül kedves volt. Számomra mindig is nagyon fontos volt, hogy meglegyen az összhang a versenyzőimmel. Ráadásul Magyarország is közel áll a szívemhez, mivel édesapám félig magyar. Nagyon izgatottan várom a további közös munkát.

A jövőt illetően Horvat elárulta, bár nem áll szándékukban teljesen elengedni a párost, a hangsúly jövőre már az egyéni megmérettetéseken lesz.

– Láttam Timi jó pár meccsét: Vekics ellen remekül játszott, de például a Bouchard elleni mérkőzésén már voltak gondok a hozzáállásával. Elsősorban a kiegyensúlyozottság terén kell fejlődnie, hogy hosszú távon tudjon magas szinten teljesíteni, kevesbb hullámvölggyel – vélekedett Horvat. – Timi állt már a jelenleginél sokkal jobb pozícióban is az egyéni világranglistán, így jövőre nem lehet más a célunk, minthogy visszakerüljön a világelitbe, az első 20 hely valamelyikére. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!