Atlétika
Magyari Zoltán

Az „életéért küzd” az MTK (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.05.13 Frissítve: 2017.05.11 Labdarúgás

Kanta József nyilatkozott az nb1.hu labdarúgó szakportálnak a Ferencváros elleni vereséget követően. Csapatkapitányunk szerint még bőven bizonyíthatjuk, hogy helyünk van a legfelsőbb osztályban és ezután minden meccsen az „életünkért küzdünk” majd.

Az Újpest elleni sikerrel csupán átmenetileg mozdult el a kiesőzónából a 30. fordulóban az FTC elleni Örökrangadón 3-1-es vereséget szenvedő MTK Budapest, amely három fordulóval a bajnokság befejezése előtt ismét a „vonal alatt” találta magát. A szombaton Kispestre látogató kék-fehérek csapatkapitány, Kanta József szerint nem a Gyirmót korábbi helytállásából merítenek erőt a következő, listavezető elleni bajnokira.

Pályaválasztóként hiába volt évek óta veretlen az MTK Budapest a Ferencvárossal szemben, a két csapat szombat esti presztízsmeccsén megismétlődött a legutóbbi Fradi-siker eredménye: akárcsak 2011 tavaszán, ezúttal is 3-1-re győzött a regnáló bajnok. A győzelem sorsa ráadásul már az első játékrészben eldőlt, hiszen Varga Roland a 10. Lovrencsics Gergő a 31., majd Amadou Moutari a 45. percben talált be vendégrészről.

Kanta így nyilatkozott a  fájdalmas mérkőzésről:

Félidőben arra kért minket a vezetőedző, hogy semmiképpen se adjuk fel. Az öltözőben arról volt szó, hogy emelje fel mindenki a fejét, csináljuk végig a mérkőzést tisztességesen, s ha lehetséges, próbáljunk meg minél gyorsabban gólt szerezni, hogy elbizonytalanítsuk a Ferencvárost. A zöld-fehéreknek voltak problémái a tavasz során, ám az utóbbi mérkőzéseket megnyerték, ennek megfelelően úgy érkeztek hozzánk, hogy kicsit jobb periódusban voltak. A szombaton látottak alapján mindenképpen van ekkora különbség a két csapat között.

Mivel a 212. örökrangadó a fordulót záró mérkőzés volt, mire az Új Hidegkuti Nándor Stadionban – a párosítás történetében először – útjára indult a labda, ismert volt az összes többi eredmény. Amelyek alapján a három 35 pontos csapat – a DVTK, a Mezőkövesd és az MTK – közül a fővárosiak lecsúsztak a már kiesést jelentő 11. helyre.

Erről a keserű fejleményről, így vélekedett csapatkapitányunk:

– A mérkőzés közben nem gondolkodik ilyeneken az ember, van elég dolog a pályán, amire figyelni kell. A mérkőzés előtt persze nyilván figyeltük az eredményeket, tudtuk, hogy állnak a meccsek. Van még három forduló, így van lehetőségünk bizonyítani, s megmutatni azt, hogy ez a csapat jogosult az NB I-re. Nem lesz egyszerű, de muszáj lesz mindent megtenni érte. Lényegtelen, hogy az ellenfelek előzőleg mit értek el a Bozsik-stadionban tudjuk, hogy az „életükért küzdünk” majd.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!