Atlétika
Nagy Marcell

Az utolsó pillanatig kell küzdeni

Publikálva: 2016.08.14 Frissítve: 2016.08.14 Kézilabda

Golovin Vlagyimirrel összegeztük a VI. „Nyitnikék” Érdi Ipartestület Kupa tanulságait.

Az MTK Budapest női kézilabdacsapata a harmadik helyen végzett a VI. „Nyitnikék” Érdi Ipartestület Kupán. A kék-fehéreken és a házigazda Érden kívül az Alba Fehérvár KC, illetve a Budaörs vett még részt az augusztus 10–12. között rendezett felkészülési tornán.

Golovin Vlagyimir együttese az  első meccsét az Alba Fehérvár KC ellen játszotta. Bár a fővárosiak az első játékrészben szinte végig hátrányban voltak, a másodikban meg tudták fordítani a találkozót, de hajrában végül Deli Rita lányai söpörték be a győzelmet.

– Nagyon nehezen kezdtük a mérkőzést, még élt a lányokban a Vác elleni vereség emléke – idézte fel az  előzményeket Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője. – A mi hibáinkból élt ellenfelünk, így történhetett meg, hogy a 8. percben már öt góllal vezettek. Ezt követően rendezni tudtuk a sorainkat, a második félidőben már más arcunkat mutattuk: 25 percen át domináltunk, átvettük a vezetést is, de a végjáték nem sikerült. A fehérváriak kihasználták, hogy kettős emberhátrányba kerültünk, és a gyors egymásutánban kapott gólok megtörték az ekkor már kevésbé rutinos fiatalokból álló csapatunkat. 

torna második meccsén a K&H női kézilabda liga tavalyi kiírásának bronzérmese, a házigazda Érd várt Dakos Noémiékre.

– Az első mérkőzésből tanulva azt kértem a lányoktól, hogy ezúttal az első perctől az utolsóig küzdjenek – idézte fel a csütörtöki találkozót „Vova”. – Most az első 25 percben kiválóan játszottunk, védekezésben és támadásban is agresszívak voltunk, sokat ütköztünk. A második félidőben sajnos ismét kicsit hitehagyottá vált a csapat, ahogy fölénk kerekedett az Érd. Olyan érzésem volt, mintha beletörődtünk volna a vereségbe, ami elfogadhatatlan. 

Pénteken a tavalyhoz képest alaposan megerősödött Budaörs  volt az MTK Budapest ellenfele. A hatalmas küzdelmet hozó mérkőzést végül a kék-fehérek nyerték Olga Nyikolajenko időn túli hetesével. 

– Végre bebizonyítottuk, hogy 60 percen keresztül tudunk koncentrálni és jól játszani – dicsérte övéit Golovin mester. – Persze most is voltak hullámvölgyek, de ezúttal nem törődtünk bele a vereségbe, mint az Érd ellen. Annak örültem a legjobban, hogy – korábbi kérésemnek megfelelően – egészen a legutolsó pillanatig küzdöttek a lányok. 

Az érdi torna összességében hasznosnak bizonyult, Golovin Vlagyimir fel tudta mérni, hogy hol tart csapata, és mennyi munka vár még rájuk.

– A felkészülés során azért vannak a mérkőzések, hogy meglássuk, miben vagyunk jók és miben nem. Így megtudhatjuk, mivel kell többet foglalkoznunk a következő hetekben. Örömteli volt például, hogy a csapat alapvetően jó erőnlétnek örvend, persze még nincs mindenki csúcsformában. Ugyanakkor látni kell, hogy sok az új érkező, így kicsit több időbe telik a csapatépítés. Sokat fogunk videózni, kielemezzük az eddigi meccseket, még van bőven javítanivaló. 

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!