Atlétika
Nemes Rita

Az utolsó fordulóban adja át az érmeket az MLSZ

Publikálva: 2015.01.28 Frissítve: 2015.01.28 Labdarúgás

Keddi ülésén fontos kérdésekben határozott a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége. A hatékonyabb működés érdekében átalakul az utánpótlás versenyrendszer, azzal a szándékkal, hogy egyrészt a széles tömegbázist jelentő gyermekkorosztályokban ésszerű, költséghatékony legyen a fiúk és a lányok sportolása, másrészt hogy az elitképzésben részt vevő, már kiválasztott fiatal tehetségek előmenetele és versenyeztetése biztosított legyen. A bajnokság érmesei pedig – ami reméljük az MTK Budapestet is érinti majd – utolsó fordulós mérkőzésüket követően, a pályán vehetik át megérdemelt jutalmukat.

A megreformált versenyrendszerben az alsó korosztályokban (U6–U13) – az OTP Bank Bozsik Program eseménysorozatához illeszkedően – továbbra is tornarendszer szervezését írja elő a szabályzat. A kiemelt országos bajnokságokat az U14–U19-es korosztályt felölelő generációkban rendezik meg a jövőben, miközben kiemelt bajnokságként megszűnik az önálló U18-as országos bajnokság. A kiemelt bajnokságok bonyolítása kapcsán úgy módosul a kiírás, hogy azokat minden esetben rájátszásos szakasz zárja. A változtatások egyik célja, hogy minél előbb, de ne túl korán kezdődjön az elit labdarúgás és az amatőr labdarúgás közötti kötelező elválasztás, azaz a tehetségek versenyeztetése. Ezzel is összefüggésben az U21-es utánpótlás-bajnokság megszűnik, a legidősebb utánpótlás korosztály az U19-es lesz. Ezzel a döntéssel azt kívánja elérni a szövetség, hogy a fiatal tehetségek minél előbb felnőtt csapatban futballozhassanak.

Az MLSZ elnöksége kitűzte a szövetség tisztújító közgyűlésének időpontját is, ez alapján április 2-án, kedden 10 órakor a telki edzőközpontban lesz a 2015-ös kongresszus. 

Szintén döntés született arról, hogy az NB I-ben és az NB II-ben, függetlenül attól, hogy a bajnoki cím kérdése mikor dől el –  visszatérve a magyar futball korábbi hagyományaihoz és összhangban a nemzetközi gyakorlattal –, a pályaválasztói jogtól függetlenül, az utolsó fordulóban adja át a díjakat az MLSZ a csapatoknak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!