Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Az utolsó felvonás

Publikálva: 2017.04.20 Frissítve: 2017.04.20 Röplabda

Az UTÉ-t kell legyőzni az ötödik helyért.

A végéhez közeledik a női röplabda NB I 2016/17-es kiírása: az MTK Budapest az UTÉ-val csap össze az ötödik hely megszerzéséért. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc első mérkőzését péntek este rendezik a Városmajorban.

A kék-fehérek a Penta-Gödöllői RC-t, a lila-fehérek pedig az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetemet győzték le az előző körben.

Jól játszottunk a Gödöllő ellen, főleg a második meccsen, ez mindenképpen jót tett a lányok önbizalmának – értékelt Alberto Salomoni, az MTK Budapest vezetőedzője. – Most újabb nehéz feladat vár ránk, az UTE egyre jobb teljesítményt nyújt az utóbbi időben.

A két együttes őszi meccsét 3-1-re, a tavaszit 3-2-re nyerték Alberto Salomoni tanítványai, ami bizakodásra adhat okot, ugyanakkor a lila-fehérek minden bizonnyal vissza akarnak majd vágni

Ezúttal is az a csapat fog nyerni, amelyik motiváltabb lesz – vélekedett az olasz szakember. – Talán jobb nevekből áll az Újpest, mégis oda-vissza le tudtuk győzni őket az alapszakaszban: energikusabbak, elszántabbak, szervezettebbek voltunk náluk. Kérdés, hogy képesek leszünk-e ismét a fenti meccseken mutatott formánkat hozni.

Bár az alapszakaszt az MTK Budapest egy hellyel előrébb zárta pénteki ellenfelénél, mégis az Újpest nevezhető a párharc esélyesének.

A szezon kezdete előtt kitűzött célt – hogy az első hatban végezzünk – már elértük, de ettől függetlenül persze szeretnénk megszerezni az ötödik helyet. Akármi is lesz az UTE elleni párharc vége, azt gondolom, jó szezont futottunk.

A pénteki találkozó játékvezetői Tillmann Gyula és Vári Péter lesznek, vonalbíróként Bibók Ferenc és Gyulai Géza működik közre.

2017. április 21. 18:00 MTK Budapest – UTE; MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)
2017. április 23. 17:00 UTE – MTK Budapest; Tungsram Csarnok (1044 Budapest, Megyeri út 6.)
2017. április 26. 18:00 MTK Budapest – UTE; MTK Budapest Röplabdacsarnok – amennyiben szükséges

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!