Atlétika
Jankovics Dániel

Az Újpest FC következik

Publikálva: 2017.10.06 Frissítve: 2017.10.06 Labdarúgás női

Nem áll jól a bajnok, de sok van még hátra.

Négy mérkőzés után egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a JET-SOL Liga hatodik helyén áll a bajnoki címvédő MTK Hungária FC. Az Újpest FC elleni, szombati mérkőzés előtt Szabados Györgyöt, női labdarúgóink vezetőedzőjét kérdeztük.

– Régen láttuk a JET-SOL Liga tabelláján ebben pozícióban a csapatot. Nyilván figyelembe kell venni a Bajnokok Ligája csoportkör fáradalmait, a sérüléseket a kevesebb lejátszott mérkőzést, de hogy látod a folytatást?

– Ketté kell bontani a megítélést! – kezdte a szakember. – Az első rész a Bajnokok Ligája, ahol a lányok tisztességesen teljesítettek, és amit lehetett kihoztunk belőle. A második pedig a bajnoki szereplés. Ebben a tekintetben tudni kell, hogy a legerősebb csapatrészem dőlt ki a bajnokság indulására. A stabil védelmünk megvolt, arra építettünk, most a bajnokság elején kialakított kerethez képest alapjaiban változott meg minden. Középpályán Farádi Edina és Palkovics Nóra kiesett. Edinának egy hónapra, főiskolai tanulmányai miatt kell távol maradnia, Nórának pedig évek óta gondja van visszatérő sérülésével, aminek a végére szerettem volna járni, és most zajlik a baj keresése. Egyelőre várjuk az eredményt, remélem, megtalálják az okot, meggyógyítják, és teljes értékű játékost kapok vissza.

– Két húzóember tehát nem bevethető.

– Folytatom. Mellettük még megsérült az egyik Bajnokok Ligája meccs során Demeter Réka, beszakadt a combizma, így ő hosszabb időre kiesett, ráadásul Tóth Barbara is hónapokra kidőlt. Ezen kívül ketten elmentek, ketten jöttek, de akik érkeztek, még nem voltak olyan állapotban, hogy a csapatnak igazán hasznára legyenek. Akik távoztak, bármikor bevethető játékosok voltak.

– Mi a helyzet a fiatalabbakkal, az utánpótlással?

– Mindig szívesen hozok fel utánpótlásból játékost, de először meg szeretném adni azoknak a lehetőséget, akik az első csapat keretében vannak. Négy forduló ment le, nem olyan a szereplés, ami elvárható lenne, ilyenkor meg kell állapítani a problémákat, ki kell választani a módszereket, melyekkel ezeket orvosolni lehet! Bízom benne, hogy helyre fog állni a világ rendje! Két meccsel kevesebbet játszottunk, ha azokat behúzzuk, akár lehetünk harmadikok is. Most jönnek azok a mérkőzések, melyeket meg kell nyernünk – ilyen az Újpest FC elleni is október 7-én –, és amikor lemegy a teljes kör, akkor lehet mérleget vonni. Remélem, több sérültem nem lesz. Az is biztos, hogy az előre való játékon kell javítani, mert kapura nem vagyunk elég veszélyesek. Hiába domináljuk a mezőnyt, a kapu előtt nem vagyunk elég élesek, hatékonyak. Ennek ellenére nem kell aggódni! Visszatalálunk az egyenes útra, és még sok jó meccsen fogunk örömöt okozni a szurkolóknak.

2017. október 7. 17:00
JET-SOL Liga 7. forduló

MTK Hungária FC-Újpest FC
Budapest, BVSC Zugló pálya (Szőnyi út)

Játékvezető: Sipos Katalin (Török Katalin, Bizderi Nikolett)

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!