Atlétika
Nagy Marcell

Az új szakosztályvezető (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.19 Frissítve: 2019.10.31 Atlétika

Bemutatjuk Knipl Istvánt, az MTK Budapest atlétikai szakosztályának új vezetőjét.

Április 18-tól új vezető irányítja klubunk atlétikai szakosztályát. Knipl István az egyik budapesti klubtól érkezett, és nagy tervekkel vág neki a munkának, melyet eddig Budai László végzett kiválóan, de ő inkább edzőként szeretné folytatni pályafutását.

Régről ismerjük egymást, számtalan atlétikai versenyen találkoztunk, beszélgettünk, értékeltünk, érveltünk. Vitatkoztunk utánpótlásról, hallgattam őt fiatal sportolók jövőjéről vélekedni, és soha nem kaptam rajta tévedésen. Ha azt mondta, hogy ez a középtávfutó soha nem ér el komoly eredményeket, akkor esztendőkkel később nem is találtam a fiatalemberről értelmezhető adatokat. Ha az volt a víziója, hogy valaki tehetséges, akkor az ma is a magyar atlétika mindennapjainak része.

Knipl István azon kevés sportolók közé tartozik, aki – annak ellenére, hogy ötvenes éveiben jár – a mai napig két országos csúcsot is tart. (Amúgy ügyvezető elnökünk, Deutsch Péter is tartja a magasugrás fedettpályás hazai rekordját. A szerk.) Magyar csúcsot tart szabadtéren 1 mérföldön, hiszen 3:55.13-at futott Koblenzben, 1984. augusztus 29-én, és fedettpályás rekordja van – 3:39.25-es idővel – 1500-on, 1985. február 23. óta.

– A sport aktív része már a múlt, lezártam magamban, tettem a dolgom. Hogy ezek még ma is csúcsok, az megörökölt állapot. Az életem az atlétikáról szól, tagja vagyok a szövetség elnökségének, és megtiszteltetés számomra, hogy ilyen nagymúltú klubban dolgozhatok.

A pécsi gyökerekkel rendelkező István 1979 óta atletizál. Az 1980-as olimpián ugyan még a televízión nézte Sebastian Coe és Steve Owett szereplését, de később versenytársuk lett. Elképzelhető, hogy nagyot futhattak volna együtt 1984-ben, de Magyarország – több környező országgal együtt – bojkottálta a Los Angeles-i ötkarikás játékokat.

– Régről ismerem Deutsch Pétert, az MTK Budapest ügyvezető elnökét, akinél ugyan picit idősebb vagyok, de rengeteg versenyen szerepeltünk együtt. Amikor vázolta, hogy a kék-fehérek atlétikai szakosztálya milyen úton kíván haladni, akkor úgy éreztem, hogy megint tehetek valamit a sportágért, a klubért, és elvállaltam a szakosztály vezetését. Az edzőkkel, Szabó Dezsővel, Molnár Krisztával kiváló viszonyt ápolok, így a közös munka nem okozhat gondot. A létesítményhelyzet éppen most alakul, hiszen a Lantos Mihály Sporttelepen a kiváló minőségű pálya mellé futófolyosó és csarnok is készül. Ez azt jelenti, hogy átgondolt struktúra alapján az MTK Budapestben olyan építkezésbe lehet fogni, melynek gyönyörű eredményei lehetnek. Ha ebben tudok segíteni, akkor az én oldalamról mindent beleteszek.

Az MTK Budapest atlétái erősek – többek között – többpróbában, gerelyhajításban, rúdugrásban, távolugrásban, de van néhány „lyukas” szakág.

– Mindent át kell világítani! Végig kell tekinteni a szakmai, a létesítmény, a humán erőforrás és az anyagi helyzetet! Felelős döntéseket akkor lehet hozni, ha a vezető minden paraméterrel tisztában van. Itt minden szakágnak lehetősége van az eredményes működésre, fejlődésre. Úgy érzem, hogy együtt nagy sikereket érhetünk el, és én ennek érdekében mindent meg is fogok tenni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!