Kézilabda
Török Lilly

Az MTK III. csapata a Budapesti III. osztály bajnoka

Publikálva: 2015.03.11 Frissítve: 2015.03.11 Sakk

Ezzel az MTK sakkszakosztálya a Rákosligeti AC átvételét követő korszakának első aranyérmét érte el. Ezúton is köszönjük Makai György csapatvezetőnek az egész éves segítségét, valamint gratulálunk Forgács Andrásnak, aki nyolc győzelmével a bajnokság egyik legjobb pontszerzőjeként különdíjat érdemelt ki.

Fabulon SC - MTK II. 6-6

MLTC III. - MTK III. 4-8

MTK IV. - ATTE-ARISZ 7,5-4,5

Az első osztályban az MTK II. győzelmi sorozata megszakadt, ám a veretlenség továbbra is tart, hiszen döntetlennel zárult, a forduló előtt közvetlen az MTK mögött álló Fabulonnal vívott összecsapás. A hétvégén értékszám szerző mérkőzést játszó további 5 csapat (3 ifjúsági és 2 felnőtt) azonban mind nyert, így összességében remek hétvégét zárt a szakosztály.

Szabolcsi János csapatkapitány beszámolója

A Budapest III. osztályban befejeződött a bajnokság. Az MTK III. az utolsó fordulóban 8-4-re verte az MLTC III. csapatát, így 10,5 pont előnnyel szereztük meg a bajnoki címet, és jövőre a Budapest II. osztályban folytathatjuk. A vasárnapi győztesek: Berta Sándor, Yip Michael, Dr, Benő Kálmán, Weszely György, Kemény Vagyim, Forgács András és Hámori Gábor. Döntetlent játszott Rajcsányi Péter és Szűcs Imre.

Gratulálunk a bajnokcsapatnak!

Ugyanebben az osztályban az MTK IV. 7,5-4,5-re győzött az ATTE-Arisz ellen, és végeredményben a 7. helyen végzett. Győzött Koltai Dóra, Kánai Bende (játék nélkül), Szép Janó, Barsi Botond és Urbán András Dániel. Döntetlenül játszott Koltai Dániel, Wallis János, Horányi Gábor, Gehér Koppány és Dán Anna.

Az MTK II. a nagyon erősen felálló Fabulon ellen 6-6-ot ért el, és biztosan tartja a (valószínűleg feljutást érő) második helyét. Győzött Marosi Levente, Mihók László és Laza Szabolcs. Remizett Halász Tamás, Szepes Tamás, Szabolcsi János, Terbe Zsuzsi, Terbe Juli és Tóth-Katona Tamás. Az előttünk álló két nehéz meccsen (március 29-én az MLTC II. otthon és április 12-én a Kőbánya SC II. idegenben) tartani kell a második helyet!”

Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokság 6. forduló

HÜSI SC I. - MTK I. 1-3

Budapesti Kisoroszlánok SE - MTK II. 1-3

MTK III. - Aquaréna KSC III. 2,5-1,5

Az évad során utoljára ült asztalhoz MTK-s pólóban 20 ifjúsági versenyzőnk, hiszen a Hivatalos 7 csapatos „A” osztályban szereplő MTK az utolsó fordulóban szabadnapos. A forduló előtt egy vereség mellett négy döntetlennel bíró gárda szépen búcsúzott a bajnokságtól, hiszen 3-1-re legyőzte a HÜSI SC I. csapatát. Győzött Berta Sándor (aki így minden partiját megnyerte, bizonyítva, hogy nemcsak értékszámban, hanem játékerőben is kinőtte már ezt a bajnokságot), Koltai Dániel és Forgács András. A csapat ezzel a győzelemmel feljött a 2-3. helyre, azonban az utolsó fordulóban alighanem tétlenül nézhetjük majd, ahogy lecsúszik a dobogóról.

A Hivatalos „B” osztályban az MTK II. egysége viszont még valós harcban van az érmes helyekért, és múlt szombaton igen kedvezően alakultak az eredmények. A forduló előtt szorosan üldöző Budapesti Kisoroszlánok SE csapatát magabiztosan, 3-1-re sikerült felülmúlni (Csontos Dávid, Gehér Koppány és Koltai Dóra is szép győzelmet aratott), miközben a közvetlen az MTK előtt álló Sárkány DSE II. alulmaradt a Kőbánya SC II.-vel szemben, így sikerült feljönni a második helyre. Előre már nem érdemes tekinteni, a Barcza II. előnye behozhatatlannak látszik, 21-én legalább döntetlent kell elérni a Sárkány DSE II. ellen az ezüstéremhez.

Az MTK III. a Kőbánya SC III. csapatával harcolt. A mezőny két harmadik sorszámú együttesének alsóházi rangadóját a kék-fehérek nyerték. Feladásra kényszerített ellenfelét Wallis János és Barsi Botond, fél pontot szerzett Eörsi Pál.

Az Amatőr osztályban játéknaponként három fordulót rendeznek, itt a két négyfős csapatba rekordmennyiségű, 12 fő jelentkezett játékra. Az MTK I. amatőr csapatának még esélye van az élmezőnyben végezni, ugyanis az utolsó harmad előtt a 4. helyen áll. Az MTK II. pedig a 15. pozícióból várja a folytatást a 23 csapatos bajnokságban.

(A felvételek a Fabulon SC - MTK II. mérkőzésen készültek)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!