Atlétika
Nagy Marcell

Az év 29. hete

Publikálva: 2019.07.22 Frissítve: 2019.07.22

Ez történt július 15–21. között.

A mögöttünk hagyott héten sem kellett a szomszédba menni az MTK Budapesttel kapcsolatos sikerekért. Ez főleg a számtalan kontinens- és világeseménynek köszönhető, amelyeken a magyar (és MTK-s) sportolók kiemelkedően szerepeltek.

Az U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon nyolc érmet lapátolt össze a magyar csapat, amihez kék-fehér részről Potoniec Zsófia és Sólyom Dóra járult hozzá, előbbi arany-, utóbbi ezüstéremmel.

Kézilabdában is volt minek örülni, hiszen a női juniorválogatott Hollandia legyőzésével megnyerte a hazai rendezésű kontinensviadalt. Golovin Vlagyimir csapatában számos MTK-kötődésű játékos szerepelt, köztük a csapatunkhoz kölcsönbe érkező tehetség, Pál Tamara.

Ritmikus gimnasztikában, a moszkvai junior-vb-n Kocsis Evelin 6. helyének örülhettünk. Az MTK Budapest sportolója a legjobb egyéni eredményt érte el a magyar csapatból 15.650 pontos szalaggyakorlatával. A kombinált csapatversenyben Magyarország a 6. helyen végzett a Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású együttes kéziszercsapat révén az összetett versenyben.

Július egyik legfontosabb sporteseménye a vívó-világbajnokság, amelyen hazai környezetben léphettek pástra a magyar vívók. Klubunk versenyzői közül Szatmári András egyéniben és a kardcsapattal is ezüstérmet szerzett, míg Márton Anna a 7. helyen zárt.

Labdarúgócsapatunk két felkészülési mérkőzést is játszott a héten, és mindkét akadályt sikerrel vették Lencse Lászlóék. Szerdán a DVTK-t győztük le az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Bognár büntetőgóljával, míg szombaton a szlovákiai Somorján magabiztos játékkal, 3-0-ra múltuk felül az izraeli Kirjat Smona csapatát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!