Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Az én Mágusom (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.03.14 Frissítve: 2017.03.14 Labdarúgás

Hétfő délután az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartották Verebes Krisztina „Az én Mágusom, Verebes József” című könyvének bemutatóját.

Rengeteg érdeklődő tette tiszteletét a hétfői könyvbemutatón, képviseltette magát a magyar labdarúgás elmúlt két-három évtizedének számos fontos alakja: Nyilasi Tibor, Halmai Gábor, Puhl Sándor, Csertői Aurél, Bognár György, Talapa János, Pölöskei Gábor, Híres Gábor, dr. Bozóky Imre, és még hosszasan folytathatnánk. 

Elsőként dr. Deutsch Tamás köszöntötte az Új Hidegkuti Nándor Stadion VIP termében összegyűlt tömeget: az MTK Budapest elnöke megállapította, mi sem bizonyítja jobban Verebes József nagyságát, mint a róla szóló könyv bemutatóján megjelent népes közönség.

Deutsch Tamás leszögezte, szerinte tévedés Verebes Józsefet a magyar José Mourinhónak titulálni – ahogy tették ezt sokan a mester halálát követően: véleménye szerint maximum a Manchester Unitedet irányító szakembert lehet a portugál Verebesnek nevezni.

Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója maga is megerősítette, hogy a hétfőihez hasonló tömeget még ő is ritkán látott könyvbemutatón: inkább az Ünnepi könyvhétre, illetve a Nemzetközi Könyvfesztiválra jellemző ekkora érdeklődés.

Reményi József Tamás, a kiadvány szerkesztője elárulta, Verebes Krisztina nem kis feladatot vállalt (és teljesített) a könyvvel, amely egyszerre családtörténet, interjúkötet, és történelmi visszatekintés. A szerző bevallottan nem törekedett az elfogulatlanságra, igaz, ez nem is várható el, mivel saját édesapjáról írt.

Verebes Krisztina, a könyv szerzője elsőként megköszönte a bemutatónak otthont adó MTK Budapest segítségét, majd köszönetet mondott az összes közreműködőnek és interjúalanynak. A Mágus leánya így írt a kiadványról:

„Együtt terveztük. De a sors úgy akarta, hogy egyedül írjam meg. Apu mindent megosztott velem. Megbízott bennem. Soha nem küldött ki a telefonbeszélgetések alatt, és az összejöveteleken is figyelhettem a nagyokat. Nálunk nem telt el nap futball nélkül.”

Az esemény utolsó felvonásaként dr. Borbély Zoltán beszélgetett Verebes József korábbi játékosaival, Hannich Péterrel, Bognár Györggyel és Híres Gáborral, illetve a Mágussal csak riválisként találkozó Nyilasi Tiborral. Mind a négyen a legmélyebb tisztelet és szeretet hangján beszéltek Verebesről, akit mindannyian jó kedélyű, karizmatikus szakemberként írtak le.

„Számomra Ő mindig is ez a büszke, győztes hadvezér. Aki bátran, optimistán néz a jövőbe. Aki meg akarja hódítani az egész világot.”

Verebes Krisztina: Az én Mágusom, Verebes József (Kossuth Kiadó, 2017)

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!