Atlétika
Moravcsik Angéla

Az első tétmeccs

Publikálva: 2017.11.13 Frissítve: 2017.11.13

A Drinking Team 11 elleni Magyar Kupa mérkőzés volt az első tétmeccs az MTK Budapest eSport szakosztályának történetében.

November 12-én a Hungarian Pro Clubs League (HPCL) rendezésében megkezdte szereplését az MTK Budapest FIFA Pro Clubs csapata a Magyar Kupában. A mérkőzésre felvezetőként is tekinthetünk a bajnoki nyitány előtt. 

A Ciprus – Gurály, Kárpáti Krisz, Lakó, Slider – Kurtsits, Majorosi K., Rácz Bandi, Balásfalvi Z. – Horvát Bazsi –  Pedro összeállításban pályára lépő csapatunk a mérkőzés elején kissé megilletődötten játszott, a 13. percben kétszer is kapufát lőtt ellenfelünk. Ezt követően fokozatosan elkezdte felépíteni a nyomást együttesünk.

A 37. percben megérkezett az első gól. Pedro lövését még ki tudta ütni a kapus, de a labda pont a jobb oldalon érkező Bazsi elé pattant, aki kihasználta a lehetőséget, és a kapuba bombázott. (0-1)

A félidő utolsó másodperceiben Kurtsits lőtt erőből, 17 méterről, a labda a felsőlécről a gólvonalra pattant, majd kifelé onnan, amit a védők a mezőnybe mentettek, így a szünetben maradt az egygólos előny. 

A második félidő első felében helyzet után helyzet következett csapatunknak, de a gól elmaradt, egészen a 78. percig. A hazai kapus kidobását követően Kurtsits szerzett labdát szemfülesen, majd középen vezette, majd az utolsó pillanatban tálalt Pedronak, aki a bal alsóba lőtt. (0-2)

A hajrában aztán beindult a henger, és ellentmondást nem tűrő támadójátékot produkáltunk. A 86. percben Pedro mozgott ki a bal szélre, helyére – a bal oldali támadó – Balásfalvi mozgott be, kapta a labdát, és ballal a hosszú felsőbe bombázott. (0-3)

A 91. percben Rácz Bandi szerzett labdát 35 méterre a kaputól, tolt kettőt rajta, és 23 méterről kilőtte a jobb felsőt, folytatva a mutatós találatok sorát. (0-4)

A kegyelemdöfés a 93. percben érkezett, az immáron teljesen szétszórt hazai védelmen átfutott csapatunk, Bazsi pedig 14 méterről a kapuba küldte a labdát, beállítva a végeredményt. (0-5).

A Magyar Kupa első fordulóját így sikerrel vette a csapat, ezt követően kérdeztük Szegő Péter szakosztályvezetőt: – Parádés meccsen, sziporkázó játékkal mutatkoztunk be tétmérkőzésen. Viszonylag későn jött az első gól, de az első félidő végére felpörögtünk. A második játékrészben pedig nagyon elkapták a fonalat a fiúk, látványos, izgalmas játékkal dominálták a meccset. A védelmünk is nagyon egyben volt, gratulálok a csapatnak, nagyon fontos, hogy újoncként ilyen jól sikerült a bemutatkozás.

A csapatkapitány, Poór „Pedro" Tamás is beszélt a győzelemről: – Szezonkezdésnek kiváló mérkőzés volt, a nézők sok gólt láthattak. Az első félidőben nem igazán játszottunk jól, de szerencsére a meccs végére beindult a henger, és sikerült 12 perc alatt négy gólt szerezni. Abban biztosak lehetünk, hogy ez a játék nem lesz elég a jövő héten, de akkor már a hiányzóink is visszatérnek, természetesen innentől már csak az előző kiírás bajnoka elleni meccs lebeg a szemünk előtt.

Zárásként, a duplázó Horvát Bazsi beszélt a találkozóról: – Az első félidőben nagyon döcögött a gépezet, egy teljes játékrész kellett ahhoz hogy felébredjen a csapat. Szerencsére a gyengébb játék mellé most eredményesség társult, nem lehet okunk a panaszra. A két gólnak örülök, de ez a csapat érdeme, nélkülük én sem lennék eredményes. Remélem a bajnokságban is sikerül hasonló mutatókat produkálni a gólokat illetően.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!