Atlétika
Jankovics Dániel

Az első rangadó előtt

Publikálva: 2018.10.18 Frissítve: 2018.10.18 Kosárlabda női

Szombat délután elkél a buzdítás női kosarasainknak. Idegenben, de Budapesten jön az évad első erőpróbája.

Két hete, Pécsett kezdődött el számunkra a női kosárlabda NB I 2018/19-es szezonja, ám az október 27-i hazai szezonnyitó előtt máris komoly feladat vár Nagy Dóra együttesére.

Lányaink a fővárosi rivális, BEAC Újbuda otthonában lépnek pályára szombat délután, akik ellen a legfontosabb meccseket játszhatjuk az idényben. Évek óta tart a budapesti csapatok közti – elsősorban alsóházi – harc, ami talán most a legélesebb.

Kék-fehéreink a bajnokság egyedüli színtiszta, magyar kerete, hiszen idén a BEAC is igazolt légiósokat. Centerposzton a 194 cm magas, horvát Jovana Mandics az egyik nagy nyári erősítésük, aki mellé a 2-3-4-es posztokat bejátszani képes új-zélandi Jacinta Beckley is érkezett.

A jelentősen átalakult BEAC további érkezői még a 3X3-as válogatott Papp Klaudia, a Vasas egykori magasembere Mérész Beatrix, illetve a jelenleg sérülésből lábadozó, egykori MTK-nevelés Dúl Panka.

Ahogyan mi, úgy újbudai riválisunk sem játszott az októberi első fordulóban, azóta azonban két mérkőzésen láthattuk mire képesek. A Győr elleni hazai és a Szekszárdon játszott idegenbeli meccsen is nagy különbséggel kaptak ki, mindkét esetben azonban legalább 55 pontot szerezve.

Ezzel szemben Nagy Dóra csapata Pécsett, a PEAC vendégeként 76-47-es vereséget szenvedett, eddigi egyetlen találkozóján.

Túl azon, hogy a fővárosi derbi egyébként is feszült szokott lenni, a nyáron hozzánk érkező, újabb egykori BEAC játékosok is tetézhetik ezt. Immáron kék-fehérben pattogtat, az évekig a BEAC egyik legnagyobb erősségének tartott Süle Krisztina, illetve a már tavalyelőtt klubot váltó Szabó Flórán kívül, harmadik ex-BEAC-osnak Pusztai Sára is megérkezett.

Az előző szezonban, oda-vissza legyőztük Balogh Judit együttesét az alapszakaszban, de a Gabányiban óriási fordítás kellett a sikerhez. Várhatóan nem adja könnyen majd magát a jelentősen átalakult BEAC, kulcskérdés lehet – főleg, mivel a szezon elején találkozik a két csapat –, hogy melyik oldalon lesz erősebb a csapatszellem, melyik alakulat tart előrébb csapatépítésben, vagy akad-e olyan egyéni teljesítmény, ami mindent felülír.

Női kosárlabda NB I 4. Forduló

ELTE BEAC Újbuda – MTK Budapest

Október 20. 15:00 Gabányi László Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!