Atlétika
Szabó Beatrix

Az atlétika minden sport alapja!

Publikálva: 2016.04.29 Frissítve: 2016.04.29 Atlétika

Az MTK Budapest többszörös magyar bajnok sportolójával, Nguyen Anasztáziával beszélgettünk arról, miért éppen az atlétikában találta meg önmagát, és hogyan válik valakiből jó sprinter.

– Hogyan ismerkedtél meg a sportággal?

– Még az általános iskolában vettem részt 60 méteres felmérő, futáson a testnevelő tanárom unszolására, ahol sikerült olyan jól szerepelnem, hogy felfigyeltek rám. Onnan szinte egyből országos versenyre vezetett az utam és a KSI edzéseire.

– Milyen volt az első edződ, hogy emlékszel rá?

– Az én esetem elég egyedi, hiszen nevelőedzőmmel, Szabó Dezsővel dolgozom együtt a mai napig, 2003 óta. Nyugodt ember, aki jól kezeli a tanítványit, talán ez a legfontosabb erénye. Most is, hogy egyetemi tanulmányaim miatt kicsit elfoglaltabb vagyok, úgy alakítja az edzésprogramomat, hogy az élsport és a tanulás megférjenek egymás mellett.

– Miket csináltatok eleinte az edzéseken?

– Az maradt meg bennem, hogy nagyon sok volt a játékos feladat, az alapvető erősítő gyakorlatok mellett. Jól éreztük magunkat a többi gyerekkel, alig vártuk, hogy edzésre mehessünk. Nagyon szerettem azt a társaságot!

– Jó választás volt az atlétika? Mi a szép ebben a sportágban?

– Persze, hogy jó választás volt, imádok atletizálni a kezdetek óta. Minden sportnak ez az alapja. Focista sem lehet valaki anélkül, hogy megtanuljon rendesen futni. A dobókészség szintén az atlétikából ered, így ha valaki később kézilabdázni, vagy kosarazni szeretne, ahhoz is kiváló alap a mi sportágunk.

– Mi kell ahhoz, hogy valaki jó sprinterré váljon?

– Kitartás, gyors izomzat, szorgalom és rengeteg munka. Persze a későbbiekben millió apró részletet kell tökéletesíteni, hogy összeálljon az ember mozgása, de ezek a legfontosabb dolgok ahhoz, hogy valaki eredményes lehessen.

– Milyen feladatok várnak rád a közeljövőben?

– Hamarosan kezdődik a csapatbajnokság és már az Európa-bajnokságra is készülünk. Nagyon szeretnék olimpiai szintet futni, így nem szűkölködöm célkitűzésekben az előttünk álló időszak tekintetében.

Ha te is szeretnél Nasztihoz hasonló sikereket elérni az atlétikai pályán, ne habozz! Mindenkit szeretettel vár az MTK Budapest atlétikai szakosztálya. Gyertek minél többen és próbáljátok ki ezt a nagyszerű sportot!

Hajrá MTK! Hajrá atlétika!

További info IDE kattintva. 
Jelentkezni lehet: a +3630-2511-521-as telefonszámon és az 
atletika@mtk1888.hu e-mail címen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!