Kézilabda
Dakos Noémi

Az átkozott hajrá

Publikálva: 2019.10.19 Frissítve: 2019.10.26 Kézilabda

Nem lesz könnyű megemészteni a Mosonmagyaróvár elleni vereséget, de bőven voltak pozitívumok, amelyekre érdemes építkezni.

Motherson-Mosonmagyaróvár–MTK Budapest 24-23 (12-15)
UFM Aréna, 1000 néző
Vezette: Felhő, Öcsi

MKC: Dányi – Katona 1 (1), Popa 2, Tilinger 3, Horváth B. 2, Hudák 4, Holesová 4 Csere: Herczeg (kapus), Hajtai 3, Domokos, Kellermann, Szalai 1, Gyimesi, Bardi, Lancz 2, De Souza 2
Vezetőedző: Bognár Róbert

MTK Budapest: Győri – Dávid-Azari 5, Szabados, Tóth E. 2 (1), Dakos 1, Szöllősi-Zácsik 5, Fekete B. 4 Csere: Suba (kapus), Sziráki, Pál T. 1, Sallai, Mihálffy 1, Horváth D., Gerháth, Malovics 4, Juhász E.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10, ill. 16 perc (kizárva: Malovics 51., Mihálffy 59.)
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/1
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-2; 16. p.: 8-7; 24. p.: 8-12; 28. p.: 11-15; 38. p.: 16-16; 54. p.: 20-22; 60. p.: 23-23

A K&H női kézilabdaliga 6. fordulójában csapatunk a Motherson-Mosonmagyaróvár otthonában lépett pályára. Golovin Vlagyimir térdsérülés miatt nem számíthatott Zsiborás Lucára, ott volt ugyanakkor a keretben a montenegrói válogatott jobbátlövő, Djurdjina Malovics.

A házigazda Mosonmagyaróvár kapta el jobban a rajtot, az első negyedórában többnyire Bognár Róbert tanítványai vezettek egy-két góllal, igaz, leszakítani nem tudták csapatunkat. A játékrész derekán, 8-7-es állásnál aztán fordult a kocka, ötgólos rohammal átvettük a vezetést. A folytatásban is jól muzsikáltak a mieink, elöl és hátul egyaránt, Szöllősi-Zácsik Szandra és Dina Malovics vezetésével őriztük fórunkat a szünetig (12-15).

Sajnos a második félidőt is az MKC kezdte jobban, alig nyolc perc alatt ledolgozta hátrányát a hazai csapat (16-16). Bár szemmel láthatóan egyre jobban elfáradtak a mieink, ráadásul az 51. percben Malovics a kizárás sorsára jutott, harmadik kétperces kiállítását követően. Innen azonban még volt visszaút, hat perccel a végső dudaszó előtt is két góllal vezettünk (20-22).

A folytatásban egyenlíteni tudott a Mosonmagyaróvár, nem kis részt az ihletett formában védő Herczeg Lili bravúrjainak köszönhetően. A hajrához közeledve aztán végleg felgyorsultak az események: előbb Mihálffy Adriennt zárták ki De Souza elleni faultja miatt, majd 13 másodperccel a vége előtt Horváth Bernadett szerzett vezetést a hazaiaknak. Golovin Vlagyimir időkérését követően 11 másodpercünk maradt egyenlíteni, Szöllősi-Zácsik próbálkozását azonban hárítani tudta a junior Európa-bajnok kapus, így az MKC otthon tartotta mindkét pontot (24-23).

Csapatunk legközelebb október 26-án a DVSC SCHAEFFLER ellen lép pályára az Elektromos-csarnokban.

Golovin Vlagyimir:Azt szokták mondani, hogy az egygólos vereség az edző hibája. Magamra is vállalom, rosszul gazdálkodtam a játékosaim erejével, és pont a végjátékra elfogytunk. Szerencsénk se volt a hajrában, kétszer is a kapufát találtuk el, ráadásul Herczeg Lili is bravúros védésekkel segítette a Mosonmagyaróvárt. Szívvel, lélekkel küzdöttünk végig, erre lehet építeni. Most nem volt szerencsénk, de ha így folytatjuk, sok örömünk lesz még.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!