Atlétika
Nemes Rita

Augusztus helyett 2021 májusában rendezhetik a budapesti vizes Európa-bajnokságot

Publikálva: 2020.05.01 Frissítve: 2020.04.30 Úszás

Wladár Sándor, a szövetség elnöke beszélt a módosított időpontról a Magyar Televízió csütörtöki adásában.

– Ebben az évben nem lehet Európa-bajnokságot szervezni, ez teljesen biztos. Most úgy tűnik, 2021 májusában rendezhetjük meg Budapesten.

Wladár Sándor hozzátette, már akkor sem volt jó az új, augusztusi időpont, amikor kihirdették, bár kétségtelen, nem fix dátum volt, csak elképzelés, később pedig szóba került esetleges novemberi időpont is. Kijelentette, várhatóan novemberben rendezik az európai szövetség kongresszusát, akkor határozzák meg hivatalosan az új dátumot. 

Wladár Sándor csütörtökön arról is beszélt, hogy több mint hathetes kihagyás után hétfőn 69 felnőtt és utánpótlás válogatott úszó „rendkívül fegyelmezetten, a szabályokat és a járványügyi előírásokat betartva” újrakezdte a medencés edzéseket a Duna Arénában és Balatonfűzfőn.

– Az úszósport olyan hátrányba került az egész világon, hogy több hónapra visszavetheti az olimpiai felkészülést – vélekedett a sportvezető.

Az elnök hangsúlyozta, elképzelésük már van, de tervük még nincs arról, mikor rendezhetnek ismét versenyeket Magyarországon, ezt a járványhelyzet alakulásától teszik majd függővé. Jelenleg úgy gondolják, a rövidpályás világbajnokság előtt egy hónappal, azaz november közepén lenne a felnőtt országos bajnokság, azt követően pedig az utánpótlás országos bajnokságok. Hogy ezekre nézők előtt, vagy zárt kapuk mögött kerül sor, azt egyelőre nem tudta megmondani.

Leginkább szakmai alapon fog folyni a verseny, a pontok után nem fognak pénzt kapni az egyesületek. Azt kell majd felmérni, hogy a hosszú hónapok kihagyása hogyan befolyásolta a magyar úszósport életét – magyarázta a sz9vetség elnöke. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!