Kézilabda
Kobela Tamara

Átvettük a vezetést

Publikálva: 2018.05.31 Frissítve: 2018.05.31 eSport

A Zylex eSport elleni 4 pont az élre repítette csapatunkat.

A listavezető elleni mérkőzés várt csapatunkra a HPCL élvonalának rangadóján. A kezdőben Ciprus – Sliders, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Kárpáti, Rácz Bandi – Majorosi, Divi, Kevinho – Pedro kapott lehetőséget, így ismét a régi formációban álltunk fel. Kezdőként kapott helyet új igazolásunk, Nagy „Divitus" Dávid, aki a csapatunk 1v1-es játékosa, mellette a Pro Clubs mód egyik, ha nem legnagyobb ígérete. 

MTK Budapest eSport–Zylex eSport 1-1

Ellenfelünk a Zylex eSport együttese volt, ők a párharc előtt kettő ponttal vezették a bajnokságot csapatunk előtt. Rangadóhoz mérten az első meccs óvatosan indult, két hasonló erőkből álló gárda feszült egymásnak, ennek is tudható be, hogy az első 35 perc eseménytelenül telt el, csak Rácz Bandi átlövése törte meg a csendet, de a kapus ütni tudta a labdát. A félidőben nem is változott az állás, mindkét csapat egy-egy lövéssel próbálkozott, kaput azonban mi találtak.

A fordulást követően a játék képe nem változott. Kisebb helyzetek adódtak, de a lövések elmaradtak, az utolsó passzok nem sikerültek, úgy tűnt, kioltja egymást a két csapat, majd derült égből villámcsapásként, első kaput eltaláló lövéséből gólt szerzett a Zylex. A 70. percben Garaba passzából Tóth tolta meg a labdát, és 16 méterről, elemi erőve a rövid felsőbe bombázott.

Ellenfeünk megpróbálta elrejteni a labdát, de – többet kockáztatva – sikerült a mezőnyben fokozatosan átvenni az irányítást, és ennek meg is lett az eredménye. A 82. percben Majorosi éreztette, hogy a nyomás gólt hozhat, de lövését védte a kapus. Majd a 88. percben ismét Majorosi volt a főszereplő, jobb szélről centerezett, középen védőnk, Latyak robbant be, és fejelt a Zylex kapujába, ezzel megérdemelten szereztük meg az egyenlítő találatot. Több lehetőség nem adódott, így az első mérkőzésen döntetlennel zártunk a bajnokaspiráns ellen. 

Zylex eSport–MTK Budapest eSport 1-2

A második mérkőzésre változatlan felállással, viszont agresszívebb stratégiával érkeztünk, az első pillanattól kezdve letámadtuk a Zylexet, próbáltuk magunknál tartani a labdát, de ellenfelünk minőségi védelme megnehezítette dolgunkat.

Ennek ellenére korán sikerült vezetéshez jutnunk. Kevinho 40 méteres passzt adott Majorosi elé, aki kapásból lőtt, Ákos ezt hárította, de a kipattanót a hosszún érkező Pedro a kapuba bombázta. 

Hátrányban ellenfelünknek kellett jobban kitámadni, és ezt kegyetlenül kihasználtuk. Kevinho futott be, lehetetlennek tűnő labdát a bal szélen, visszapasszolt Rácz Bandinak, majd vissza szélsőnknek, aki Pedrohoz továbbított. Csatárunk lövése kipattant, de a labda Kevinho elé került, aki nem hibázott, a lábak között a kapuba gurított.

Kétgólos előnyben vonultunk pihenőre, és rögtön gólhelyzettel kezdtünk. Pedro beadásából Kevinho fejelt, de Ákos hárított. A 60. percben büntetőt kapott a Zylex, Balásfalvit látta szabálytalannak a játékvezető. A pontrúgáshoz Damina állt oda, és értékesítette azt. 

Az utolsó 30 percben beszorultunk, kontrákkal próbáltunk támadni, de főleg a Zylex akarata érvényesült, azonban gólra nem tudták váltani meddő mezőnyfölényüket, így a második mérkőzést győzelemmel zártuk, ledolgozva kétpontos hátrányunkat átvettük a vezetést a HPCL élvonalában. 

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!