Atlétika
Nagy Marcell

Aranyosak és céltudatosak (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.06.12 Frissítve: 2018.06.11 Kézilabda

A hazai rendezésű világbajnokságra készülő U21-es válogatott kapitányával, Golovin Vlagyimirral készített interjút a Nemzeti Sport.

Július 1. és 14. között Debrecenben rendezik a junior női kézilabda-világbajnokságot. Az U21-es nemzeti csapat szakmai munkáját nem más irányítja, mint csapatunk vezetőedzője, Golovin Vlagyimir. Vova Hajdu Jánostól örökölte meg a kispadot még márciusban.

– Az egyetlen, akit újoncként hívtam be, a kapus Vártok Ramóna volt, mert meg akartam nézni, hogy három vagy négy hasonló alkatú és stílusú kapusból válogathatok-e, és tud-e változást hozni a játékunkba. De összességében azzal a kerettel dolgozom, mint az elődöm – mesélte a 48 éves szakember. – Ketten még az U18-as nemzeti csapat tagjai, Kácsor Gréta és Afentaler Sára, utóbbi a keddi edzésen rálépett a labdára, és a jelek szerint műteni kell a bokáját. Sajnálom, mert nagyon számítottam rá jobbátlövőként, de a sport ilyen, mindig történik valami váratlan, amit meg kell oldani.

Egy korosztályos együttes irányítása egész más kihívást jelent, mint az MTK Budapest NB I-es, felnőtt csapatának vezetése.

– Bár nagyon ügyesek, de még nem kész játékosok, még akkor sem, ha sokan közülük már az NB I-ben szerepelnek. A legnagyobb nehézség mégis az, hogy kevés időnk volt megismerni egymást. Persze mindegyiküket megnéztem, mire képesek a klubjukban, és próbálok az erősségeikre alapozni, már csak azért is, mert nincs elég időnk arra, hogy bármin is érdemben változtassunk. Ha több időnk lett volna együtt, egyszerűbb lenne.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják. 


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!