Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Aranyos Talabos, bronzos Bontovics (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.03.03 Frissítve: 2019.03.03 Rövidpályás gyorskorcsolya

Klubunk sportolói az utánpotlassport.hu-nak nyilatkoztak az EYOF-os sikerekről.

A következő generáció valósággal berúgta az előttünk álló év ajtaját, hiszen a Szarajevóban megrendezett téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválon, a négytagú short track csapat összesen öt érmet szerzett. Tizennégy év után tapsolhattunk ismét magyar aranynak téli EYOF-on, ráadásul rögtön háromnak is: Talabos Attila 1000 és 1500 méteren egyaránt diadalmaskodott, míg a zárónapon a rövidpályás különítmény mindegyik tagja felállhatott a dobogó legfelső fokára, vegyes váltónk ugyanis nem talált legyőzőre. A három arany mellett Bontovics Balázs 500 és 1000 méteren szerzett bronzérme is okot adott az örömre.

A junior-világbajnoki hatodik helyet követően Szarajevóból mindenképpen érmeket akartam hozni, de arra nem számítottam, hogy két egyéni aranyat szerezhetek, különösen, hogy az elmúlt időszak sorozatos versenyterhelése miatt nagyon fáradtan érkeztem az EYOF-ra. Az első napon megnyert 1500 méter nagy lökést adott, ugyanakkor az általam sokkal jobban kedvelt 500 méteren kicsúsztam a selejtezőben, míg az utolsó napra maradt 1000 méter ismét jól sikerült – idézte fel élményeit klubunk versenyzője, Talabos Attila.

A küldöttség tagjait a fesztivál különleges hangulatáról is kérdeztük.

Sem lebonyolításában, sem pedig hangulatában nem lehet a megszokott versenyeinkhez hasonlítani az EYOF-ot. Kilátogattunk más sportágak versenyeire is, rengeteg barátság szövődött, összességében remek élmény volt – vélekedik Bontovics Balázs.

A záróünnepség különösen emlékezetes marad – folytatja a keretbe az utolsó pillanatban bekerült Dobrán Fanni. Aznap nyertük meg a váltót, az érmesek pedig külön utazhattak az ünnepélyre, rendőri felvezetéssel. Felemelő érzés volt.

Forrás: utanpotlassport.hu

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!