Atlétika
Moravcsik Angéla

Aranyérmek a Masters-világbajnokságon, utánpótlássikerek az Öböl-kupán

Publikálva: 2019.09.29 Frissítve: 2019.09.29 Evezés

Nagyon megy az evezőseinknek.

Magyarországon, Velencén rendezte a Nemzetközi Evezős Szövetség a sportág legnagyobb létszámú versenyét, a Masters-világbajnokságot. A több mint 4000 versenyző részvételével zajló, rendkívül magas színvonalon megrendezett megmérettetésen kiválóan szerepeltek az MTK Budapest sportolói.

Máth Lászlóné Gavenda Margit két világbajnoki címet is szerzett, Hajós-Hollanda Éva színtén aranyérmes lett, míg a férfiaknál Darvas Zsolt – egypárban – szerezte egyesületünk negyedik cimét. Vámos György két ezüstérme mellé egy bronzot is szerzett, Wagner György szintén második helyen végzett. A sok dobogós eredményen kívül számos helyezést értek el szakosztályunk versenyzői.

Serdülő és tanuló sportolóink az Öböl-kupán vettek részt, és a sikerek itt sem maradtak el. A serdülő lányoknál Balázs Szonja, a fiúknál pedig Dedeyan Narék nyerte meg az újonc egypárevezős versenyszámát, míg a tanulóknál Majsai Kristóf a T3 saját korcsoportjának egypárevezős száma után egy korcsoporttal feljebb a T4-es egypárevezősben is diadalmaskodott. A lányoknál Lipták Kíra nyerte meg a T3 versenyszámot az egypárevezősök között, míg Lukácsovics Enikő egy ezüst- és egy bronzérmet nyert szintén a T3 és T4 korosztályban.

Aranyérmek a Masters-világbajnokságon, utánpótlássikerek az Öböl-kupán

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!