Atlétika
Jankovics Dániel

Arany talajon a világkupán (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.09.24 Frissítve: 2018.09.24 Torna

Böczögő Dorina remekelt a Swietelsky Hun Challenge World Cup-on.

A vasárnapi szerenkénti finálékkal zárult Szombathelyen a világkupa-sorozat magyarországi állomása. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) gerendán, az MTK Budapest versenyzője, Böczögő Dorina talajon nyert aranyérmet, Vecsernyés Dávid (Budapesti Honvéd SE) pedig nyújtón szerzett ezüstérmet.

Magyar szempontból a vasárnapi volt a szerenkénti finálék sűrűbb napja: míg válogatottunkból szombaton Boncsér Krisztián szerepelt (talajon a 4. helyen végzett), vasárnap Kovács Zsófia gerendán, Böczögő Dorina talajon, illetve Vecsernyés Dávid nyújtón mutathatta be gyakorlatát. Mivel Böczögő és Vecsernyés az első, Kovács a harmadik helyen kvalifikálta magát a fináléba, így aztán abban is lehetett reménykedni, hogy az előző évhez hasonlóan most is tapsolhat magyar dobogósoknak a közönség.

Talajon Böczögő Dorina volt az egyetlen a pénteki selejtezőben, aki elérte a 13 pontos határt a versenyzők közül. Böczögő, aki 2016-ban világkupa-aranyérmet ünnepelhetett Szombathelyen ezen a szeren, óriási közönségsikert aratott, és akárcsak a kvalifikációban, a fináléban is 13.100 pontot kapott remekül végrehajtott gyakorlatára (nehézség 5.000, kivitel 8.100). Ez az első helyet jelentette számára a virtuális tabellán – már „csak” ki kellett drukkolni, hogy megtartsa a pozíciót. Sikerült: Kovács Zsófia (Dunaferr SE, gerenda) után Böczögő Dorinának is szólhatott a Himnusz!

– Külön öröm, hogy az egész hétvégén konstans jó teljesítményt tudtam nyújtani. Szép, tiszta gyakorlatot mutattam be a hazai közönség előtt, úgy gondolom, hogy ezen az úton kell tovább haladnunk – nekem és a csapatnak is. – mondta el az MTK Budapest sportolója.

Forrás: matsz.hu

Arany talajon a világkupán (LAPSZEMLE)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!