Atlétika
Krizsán Xénia

Arany és bronz a Budapest Openen (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.06.10 Frissítve: 2019.06.10 Atlétika

dr. Nguyen Anasztázia és Szabó Diana is érmet szerzett

Atlétáink a hétvégén az Ikarus BSE Sporttelepen, a Budapest Openen vettek részt. A szombati nap első kék-fehér érdekeltségű versenye a női magasugrás volt, ahol Krizsán Xénia 174 centiméterrel a negyedik helyen zárt.

Ezután a női gerelyhajítás következett: Moravcsik Angéla 50,78 méterrel a hatodik lett, míg Marosi Viktória – 41,87-es új egyéni csúccsal – a 12. helyet kaparintotta meg. Férfi rúdugrásban is egyéni csúcsnak örülhettünk, ugyanis Nagy Marcell életében először járt sikerrel 480 centiméteren, amivel épphogy lecsúszott a dobogóról. Ugyanebben a számban Vári Péter  12. lett.

Férfi gerelyhajításban Petz Barnabás negyedik, Jancsik Tamás a nyolcadik legjobb eredményt érte el az erős mezőnyben. Ezt követően Németh Kitti 10,36-os egyéni csúccsal zárta a hármasugrást, ezzel a 14. helyen végzett.

Vasárnap a fiúk rúdugrása volt az első szám, itt László Gergő két méteres egyéni csúcsa a 10. pozícióra volt elég. A férfiak magasugrása következett, ahol Deutsch Domonkos ismét két méter fölé került (2.02), ezzel a negyedik lett.

A hétvége első MTK-s aranyérmére vasárnap délutánig kellett várni: dr. Nguyen Anasztázia 646 centiméterrel magabiztos verte a távolugrók mezőnyét, mégsem volt maradéktalanul elégedett.

– Szerettem volna jobbat ugrani, de sajnos a körülmények nem voltak megfelelőek. A szél össze-vissza forgott, többször szembeszélben kellett ugranom, ami nem optimális. Pozitívum viszont, hogy mostanában ezt a 6,40 méteres eredményt stabilan tudom hozni, ezzel pedig a világranglistán tudom javítani az átlagomat.

Naszti már nem indult sprintszámokban, hiszen teljes erőbedobással a távolugrásra koncentrál. Azt is elmondta, mik a céljai ebben a számban.

– Csak a távolugrásra összpontosítunk, amit még nekem is furcsa kimondani, mert mindig síkfutónak gondoltam magam. Persze már ott motoszkál a fejemben, hogy ez a fő számom. Szeretnék a világbajnokságra kikerülni, a 672-es szint 10 centire van mindössze az egyéni csúcsomtól. Ha a szint nem sikerül, a világranglista első 32 helyezettje kap meghívót, jelenleg a 40. helyen állok. Hosszabb távon pedig természetesen szeretnék kijutni a tokiói olimpiára.

A verseny jegyzőkönyvében klubunk sportolója immáron dr. Nguyen Anasztázia néven tűnt fel, nem véletlenül.

– Májusban volt az utolsó államvizsgám, immáron jogász vagyok. Nagyon nehéz volt ez az út számomra, hiszen hatalmas kihívás a tanulást az edzésekkel összeegyeztetni. Az Európa-bajnokság után az államvizsgámra koncentráltam, de közben edzőtáboroztam is, így előfordult, hogy a reptérről rögtön vizsgázni mentem.

A távolugrás után a rúdugrásban is sikerült érmet szerezni. Szabó Diana sikeres, négy méteres kísérletével beállította idei legjobbját, így bronzéremnek örülhetett, míg Kováts Fanni a 7., Nonn Eszter a 12., Rákos Bettina a 13., Hornácsik Lili pedig a 14. helyen végzett.

Jegyzőkönyv.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!