Taekwondo
Patakfalvy Luca

Álomrajt az NB I-ben (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.07.22 Frissítve: 2018.07.24 Labdarúgás

Tökéletes győzelemmel tértünk vissza az NB I-be.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Újpest FC–MTK Budapest 0-2 (0-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2738 néző

Vezette: Kassai Viktor (Márkus, Varga, Farkas, Szőts, Molnár)

Gólszerző: Lencse (27.), Kanta (92., tizenegyesből)

Sárga Lap: Kulcsár (1.)

Piros Lap: Pauljevics (60.), Balázs (92.)

Újpest FC: Pajovics – Pauljevics, Pávkovics (Tischler, 77.), Litauszki, Burekovics – Diallo, Szankovics – Obinna, Zsótér (Balázs, 56.), Nagy (Angelov, 78.) – Novothny

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Pintér (Balogh, 45.), Szelin, Deutsch – Vass Patrik, Kanta, Vass Ádám, Bognár (Vogyicska, 78.), Kulcsár (Takács, 73.) – Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Az idei NB I-es szereplésünket a tavalyi bronzérmes Újpest ellen kezdtük meg, akik a Magyar Kupából búcsúztattak minket az elmúlt szezonban kiegyenlített párharc során, így érdekes csatára volt kilátás. 

Nem szeppentünk meg az élvonaltól, és már a második percben veszélyes helyzetet alakítottunk ki, azonban Lencse beadására nem ért oda senki. Három perccel később Lencse lövéssel próbálkozott, de középre tartó kísérletét hárította Pajovics.

A 11. percben jött az első komolyabb hazai lehetőség, ám Novothny elől az utolsó pillanatban Vass Ádám menteni tudott. Ezt követően Pávkovics került lövőhelyzetbe, viszont egy méterrel elment a labdája a kapunk mellett.

A 19. percben Kanta volt rendkívül erőszakos a középpályán, megszerezte a labdát, majd Lencsét indította, aki Kulcsárhoz centerezett, de ballábas lövésére leért Pajovics. Ezután kisszögletet végeztünk el, amely végén Deutsch centikkel belsőzött a kapu mellé.

A 25. percben ismét sikerült labdát csennünk a felezővonalnál, majd Bognár külsővel szöktette Vass Patrikot, de megint Pajovics volt a végállomás. Két perccel később azonban már a lila-fehérek kapusa sem tudott segíteni csapatán: Vass Patrik kapott remek labdát a szélen, szépen adott középre Lencséhez, aki higgadtan lőtt a hazai hálóba – megérdemelten vezettünk.

A gól után igyekezte átvenni az irányítást Vignjevics gárdája: a 37. percben Nagy Dániel távoli lövésénél kellett figyelnie Kicsaknak, nem sokkal később pedig honfitársának, Szelinnek kellett tisztáznia a hazaiak beadásánál.

Az első félidő legnagyobb Újpest helyzete a 42. percben jött el: Obinna csapott le a játékszerre a tizenhatosunknál, de ballal a kapufát találta el, így egygólos előnyből várhattuk a folytatást.

Sajnos a második játékrészt Pintér nélkül kezdtünk meg, aki sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, helyette Balogh érkezett. Az első helyzet a szünet után az Újpest előtt adódott, de Obinna ígéretes beadására nem érkezett senki.

A 48. percben szurkolóink transzparenssel emlékeztek klubunk alelnökére, az MTK Baráti Kör elnökére, Stern Péterre, aki július 11-én, 48 éves korában hunyt el.

A 60. percben tíz emberre fogyatkozott az Újpest: Kanta szerzett becsúszva labdát, Pauljevics pedig csúnyán a combjára taposott, így rögtön pirosat adott neki Kassai Viktor.

A 65. percben megint a lilák veszélyeztettek, de Pauljevics mellé lőtt. Szinte rögtön ezután gyönyörű támadást vezettünk, melynek végén Bognár Pajovicsról lepattanó lövése az oldalhálót rezgette meg. Ezt követően Kanta távoli lövésénél kellett ismét résen lennie a hazai hálóőrnek.

A hajrában többször is növelhettük volna az előnyünket: előbb Vass Patrik, később pedig Lencse hagyott ki nagy lehetőséget. A 84. percben ugyan betalált az Újpest, de hiába, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt.

Az Újpest teljesen kinyílt a hosszabbításra, amit ki is használtunk: Takács és Lencse kerültek a védők mögé, utóbbit Balázs rántotta le a tizenhatoson belül, így újabb piros lap és tizenegyes következett. A büntetőt Kanta magabiztosan értékesítette, így remek győzelemmel indítottunk az NB I-ben, 3 pontos sikerünk teljesen megérdemelt.
+++Exkluzív fotókért, videókért kövesd új Instagram-profilunkat - kattints!
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!