Atlétika
Vári Péter

Alberto Salomoni az MTK Budapest új vezetőedzője (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.07.25 Frissítve: 2016.07.25 Röplabda

Rutinos olasz szakember veszi át a röplabdacsapat irányítását.

A csapat korábbi mestere, Hollósy László úgy döntött, a ciprusi AEK Larnacánál folytatja pályafutását, így Nyári Virág szakosztály-igazgatónak új vezetőedző után kellett néznie.

Jan De Brandt, a magyar válogatott szövetségi kapitányának segítségével meg is találta a legmegfelelőbb személyt a csapat élére, Alberto Salomoni személyében.

Az 50 éves olasz szakember hazájában és Németországban is számos együttesnél megfordult korábban: a Braunschweignél, a Bayer Leverkusennél, a Köpenickernél, a Famila Chierinél, legutóbb pedig az SC Potsdamnál dolgozott.

Signor Salomoni válogatott szinten is letette a névjegyét: 2003 és 2008 között a német röplabda-válogatott másodedzője volt, amellyel megjárta az olimpiát (2004, Athén), az Európa-bajnokságot (2005, Horvátország), majd a világbajnokságot (2006, Japán).

– Öt év után lejárt a szerződésem Potsdamban, és új kihívás után akartam nézni – mesélte Salomoni mester. – Kerestek Olaszországból is, de szerettem volna ebben a gyönyörű városban dolgozni, és tudásommal hozzájárulni az MTK Budapest felemelkedéséhez.

– Azt látom, hogy a legjobb magyar játékosok mind külföldön játszanak, mivel a hazai bajnokság – Németországhoz, Törökországhoz, vagy éppen Oroszországhoz képest – egy picit gyengébb. Sajnos ennél többet egyelőre nem tudok az NB I színvonaláról, de már elkértem a tavalyi meccsek felvételeit Mátétól (
Leiszt Máté, a csapat másodedzője – a szerk.).

Salomoni mester csütörtök délután találkozott a csapattal, elmesélte mik a tervei, milyen edzői filozófiát vall, majd a megbeszélés után egyből kocsiba ült, és Nyári Virággal leutazott Balatonfüredre, hogy a szlovák-magyar közös rendezésű junior röplabda Európa-bajnokságra készülő válogatottban szereplő két játékosunkkal (Cicic Marija, Kilyénfalvi Zsófi) is személyesen találkozhasson, láthassa őket edzés közben.

– A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is nagy szerep hárul a fiatalokra. Virág remek munkát végzett, rengeteg utánpótláskorú játékost megkeresett: remélem, hogy az ő játékosként szerzett, és az én edzői tapasztalatom sokak számára vonzerőt jelent majd. Az idei szezon valószínűleg az építkezésről fog szólni, hogy az alacsonyabb költségvetés ellenére egy ütőképes csapatot tudjunk formálni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!