Atlétika
Szabó Beatrix

Alberto Salomoni az elején meglepődött Magyarországon (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.03.05 Frissítve: 2017.03.05 Röplabda

Az MTK Budapest női röplabdacsapatának edzője a Nemzeti Sportnak adott interjút.

Alberto Salomoni, az MTK Budapest női röplabdacsapatának vezetőedzője veszi át a női röplabda-válogatott irányítását, adta hírül csütörtökön az MRSZ hivatalos honlapja. Az olasz szakembert a Nemzeti Sport szólaltatta meg kinevezése kapcsán.

– Tavaly nyáron, amikor a szakosztály-igazgató Nyári Virágnak köszönhetően lehetőségem nyílt a magyarországi munkára az MTK-nál, úgy voltam vele, miért ne vágnék bele az új kalandba és próbálnám ki magam Magyarországon, hiszen Olaszországban jó véleménnyel vannak a magyar játékosokról, elég csak Horváth Dórát említeni – mesélt a kezdetekről Alberto.

Az olasz szakember elismerte, időbe telt neki megszokni az új közeget, a korábbi állomáshelyeitől (Olaszország, Németország) eltérő mentalitást.

– Korábban hosszú éveken át dolgoztam egy idegen országban, gondoltam, miért ne tenném meg újra. Bevallom, az elején meglepődtem, mivel nagyon értékes játékosokat és embereket ismertem meg Magyarországon, akik szenvedéllyel teszik a dolgukat a sportágban.

Alberto Salomoni a Jan De Brandt által megkezdett utat kívánja folytatni a válogatott élén.

– Amikor Jan De Brandt nyilvánosságra hozta, hogy nem marad kapitány, rögtön felvetődött bennem, megpályázom a pozíciót. Elvégre hónapok óta itt dolgozom, kezdem megérteni, hogyan mennek itt a dolgok, milyen a mentalitás, mik a problémák, milyen a szövetség és a klubok kapcsolata – valljuk be, nem egyszerű a helyzet… – és így tovább. Korábban Olaszországban és Németországban is sok tapasztalatot szereztem, és bár korántsem tudok mindent, de a magyarországi viszonyokról már van képem. Szeretném folytatni azt a munkát, amelyet Jan De Brandt elkezdett, és talán új impulzust is hozhatok.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!