Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Akinek sokba került a végigdolgozott nyár

Publikálva: 2020.05.08 Frissítve: 2020.05.08 Röplabda

Klubunk átlójával, Vezsenyi Adriennel tekintettünk vissza.

– Mivel töltöd az időt karanténban?

Élvezem az itthonlétet, a szezon közben nem igazán volt rá alkalmam. Most sok időt tudok tölteni a szüleimmel meg a bátyámmal, ráadásul hazajött velem a párom is, szóval most mind együtt vagyunk. Járok kondizni, hogy formában tartsam magam, meg rengeteget segítek itthon a főzésben, takarításban.

– Tudtuk, hogy az idei szezon amolyan tanulóév lesz csapatunk számára, hogy megszokjuk az Extraliga hangulatát és színvonalát. Mennyire sikerült ez neked?

– Nem kaptam túl sok lehetőséget, így nem igazán volt alkalmam beleszokni az Extraliga légkörébe. Csapatszinten ugyanakkor jól vettük az akadályt, nem csak pofozózsákok voltunk a nagyok számára, két riválist meg is előztünk a tabellán.

– Mi volt a legszembetűnőbb különbség az NB I Ligához képest?

Tavaly szinte minden ellenfél tartott tőlünk, megvolt egyfajta tisztelet felénk. Az Extraligában ez fordítva működött, sokszor azt éreztem, hogy lebecsülnek minket a riválisok. Ez egyeseket motivált, mások teherként élték meg.

– Volt olyan meccs, ahol ezt esetleg a javatokra tudtátok fordítani?

Az első pár fordulóban, például a Nyíregyháza vagy a Békéscsaba ellen idegenben ezt egyáltalán nem tudtuk kezelni, sőt, talán mi is elhittük, hogy nincs keresnivalónk. Az Újpest elleni 3:2-es győzelem alkalmával hittük el végül, hogy akárki ellen lehet esélyünk.

– A korábban már említett játéklehetőségen kívül van-e bármi hiányérzeted?

Nem igazán. De félreértés ne essék: ez csak rajtam múlott. Kaptam lehetőséget a szezon elején, de nem tudtam élni vele, aztán Petőváry Panni kapta ezeket, és jól kezelte a helyzetet. Persze rossz érzés volt a padon ülni, de ez nem Gábor hibája.

– Miért nem tudtál élni a szezon elején kapott bizalommal?

Bevallom, nagyon sokat gondolkoztam ezen én is. Az az igazság, hogy nem nagyon volt nyaram tavaly: eleinte a felnőtt válogatottal készültem, majd az egyetemi válogatottal edzőtáboroztunk, aztán következett az Universiade. Egyáltalán nem tudtam pihenni, egyik bajnokságból csöppentem a másikba. Érdekes módon a felkészülés során még nem éreztem a fáradtságot, szárnyaltam az edzőmeccseken, aztán a októberben, a bajnoki rajtra teljesen kimerültem. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!