Kézilabda
Farkas Johanna

Ahogy szoktuk (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.10 Frissítve: 2018.03.10 Labdarúgás

Ismét az utolsó percben vertük a Szolnokot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Szolnoki Máv FC 2-0 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1126 néző

Vezette: Solymosi Péter (Bornemissza, Garai, Zierkelbach)

Gólszerzők: Torghelle (92.), Lencse (93.)

MTK Budapest: Bese – Katona, Talabér, Gengeliczki, Deutsch (Jakab, 81.) – Vass P., Schäfer (Kanta, 66.), Borbély, Farkas (Kulcsár, 70.) – Torghelle, Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Szolnoki MÁV FC: Gazsi – Horgosi, Kenderes, Tóth L. (Pintér, 81.), Farkas A., Csirmaz, Tóth B. (Balogh, 89.), Pantovics, Jaszarevics (Angyal, 64.), Papp, Földi

Vezetőedző: Balogh Pál

A Merkantil Bank Liga 24. fordulója előtt Krizsán Xéniát köszöntötte dr. Deutsch Tamás és Deutsch Péter, ugyanis az MTK Budapest kiváló atlétája a 6. helyen végzett a birminghami fedett pályás atlétika világbajnokságon.

Ezután gyászszünet következett: február 3-án, életének 83. esztendejében elhunyt Palotai Károly, olimpiai bajnok labdarúgó, kitűnő játékvezető emlékére. Neve mellett – játékosként – bajnoki és kupagyőzelem, BEK elődöntő, és olimpiai arany szerepel. Játékvezetőként, három világbajnokságon és három olimpián vett részt, két BEK-döntőt is vezetett.

A kezdő sípszó után, finoman szólva sem ugrott egymásnak a két csapat, 15 percig alig lehetett helyzetet feljegyezni. Az első nagyobb lehetőség a 22. percben volt, amikor Lencse rúgott kapufát. A 28. percben ismét megszerezhettük volna a vezetést: Torghellét buktatták a tizenhatoson belül, azonban a büntetőt Lencse a kapu fölé/mellé rúgta, így végül döntetlennél jöhetett a szünet.

A második félidőre sem változott sokat a játék képe: a Szolnok foggal-körömmel védekezett, mi pedig igyekeztünk feltörni a vendégek falát. Schäfer, Talabér, valamint Torghelle is közel álltak a gólhoz, de egyikőjük sem tudott betalálni. Egészen a 90. percig úgy tűnt, először hullajtunk pontokat idén, hazai pályán, hiába küldte pályára Feczkó Tamás Kulcsárt, Jakabot és Kantát is.

Igen ám, de az utolsó percben Torghelle ért oda Vass Patrik szögletére, és bekotorta a labdát a felsőléc alá, meglett tehát a hőn áhított gól.

A hosszabbítás hátralévő részére mindent egy lapra feltéve jöttek előre a vendégek, rossz ötlet volt: Jakab kontrából kiugratta Lencsét, aki higgadt maradt, megduplázta az előnyt, így ismét otthon tartottuk a három pontot.

Feczkó Tamás értékelése a mérkőzés után: – Büszke vagyok a csapatomra, mert az utolsó pillanatig küzdöttek a fiúk. Az első félidőben Lencse büntetőjén kívül három-négy nagy ziccerünk volt, de pontatlanok voltak a befejezéseink.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!