Taekwondo
Patakfalvy Luca

A „visszatérők” értékeltek

Publikálva: 2017.10.26 Frissítve: 2017.10.25 Labdarúgás

Palincsár Martin és Bayer Bence beszélt a Diósgyőr elleni sikerről.

Palincsár Martin az előző idényt az U19-es csapatnál töltöte, ott 27 mérkőzésen lépett pályára. Ebben a szezonban már Budapesten készül, Pölöskei Gábor csapatával. A DVTK elleni mérkőzés volt idén a hetedik, amelyen pályára lépett, tőle kértünk értékelést a találkozóról: – Nagyon nehéz ellenféllel álltunk szemben, keményen letámadott minket a Diósgyőr. Az elején két gólt szereztünk, nekik kellett támadni, jobban kinyíltak, ez pedig könnyítette a dolgunkat, nagyobb területen tudtunk játszani.

Martin tagja volt annak az U19-es válogatottnak, amely kiharcolta az elitkörben való szereplést Hollandiában. Erről az élményről kérdeztük: – Remek mérkőzést játszottunk a szlovénok ellen, de sajnos ott sérültem meg az első félidőben. Fizikailag erősek voltak. Fontos feladat lenne idehaza, hogy tartsuk a nemzetközi szintet a felkészítésben. Az MTK-nál maximálisan sikerül ez, én magam is példa lehetek erre, a tavalyi akadémiai évhez képest rengeteget erősödtem.

Végezetül a sérülésből való visszatérésről kérdeztük a 18 éves középpályást: – Jó érzés volt, vártam már, hogy mikor léphetek újra pályára. Örülök, hogy Pölő bá' lehetőséget adott. A hét elején még voltak fájdalmaim, így nem volt biztos a játékom. 

Bayer Bence a 2017/18-as szezonban tagja Feczkó Tamás csapatának, ötször ült a kispadon az első csapatban, a Magyar Kupában pedig a Tállya elleni mérkőzésen be is mutatkozhatott. Tőle is azt kértük, beszéljen a találkozón látottakról: – Jól kezdtünk, és hamar előnybe kerültünk, sőt kettőt is lőttünk. Ha a helyzeteinket jobban kihasználjuk, akkor nagyobb különbség is lehetett volna belőle. A második félidő elején beragadtunk, nyomás alá helyezett minket a DVTK, de ebből ki tudtunk jönni, voltak helyzeteink újra. Jobban is lezárhattuk volna a mérkőzést, de elégedettek vagyunk.

A 19 éves középpályásnak idegen poszton kellett szerepelnie, de ezt a feladatot is megoldotta, stabil tagja volt a védelemnek, így gólt sem kapott a csapat: – Volt már néhány mérkőzés, ahol balhátvéd poszton játszottam. Úgy érzem, sikerült jól megoldani, amit kértek tőlem. Figyeltem az alapokra, azokat be tudtam tartani, a védekezéssel nem volt gond, a második félidőre pedig már a támadásokba is be tudtam szállni, örülök neki, hogy így sikerült megoldanom.

Az első csapat keretének tagjaként az első csapattal készül, de nem okozott nehézséget neki a második csapattal való játék: – Másabb így készülni, nem együtt edzünk a csapattal, ennek ellenére érzem azt, hogy az elmúlt két év közös játéka nem tűnt el, könnyű visszatérni és újra „beilleszkedni".

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!