Kézilabda
Kobela Tamara

A végén mentettünk pontot

Publikálva: 2018.05.14 Frissítve: 2018.05.14 eSport

Az első mérkőzésen sima győzelem, a másodikon drámai döntetlen a Puskás ellen.

MTK Budapest: Ciprus – Sliders, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Pedro, Rácz Bandi, Kevinho – Horvát Bazsi.

MTK Budapest–Pusksá eSport 3-1

A tavalyi kupadöntő ismétlése volt a bajnokságban a Puskás elleni mérkőzés. Ellenfelünk, friss feljutóként nyújt stabil teljesítményt az élvonalban, csapatunknak pedig a bajnok cím a cél, ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést.

Az első percektől aktívan támadtunk, és korán, a 18. percben sikerült megszerezni a vezetést. Rácz Bandi ugratta ki középen Horvát Bazsit, aki ballal lőtt a hosszú felsőbe.

Ciprusnak kevés munkája volt, és azok is főleg távoli kísérletek hatástalanításában merültek ki, a játék leginkább a középső harmadban zajlott. A 33. percben résen kellett lenni kapusunknak, a semmiből építkező Puskás támadásnak jobbról érkező közeli lövés lett a vége, de kipattant, az ismétlést a védők blokkolták.

Rögtön válaszoltunk a helyzetre, gyors kontrát követően Bazsi lőtt, ám a hálóőr lábbal blokkolt, a kipattanót szögletre mentették a felcsúti védők. A félidő hosszabbításában érkezett a hidegzuhany, tökéletes ütemben kapott labdát Leikauf, és az ötös sarkáról a rövid alsóba lőtt.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első, az utolsó passzok hibái miatt nem alakult ki veszélyes helyzet egyik oldalon sem. Az első jó lekészítésre a 72. percig kellett várni, igaz ez eredményt is hozott. Kárpáti passzolt a középen kiugró Majorosinak, aki a hosszú alsót célozta meg. A kapus akrobatikus mozdulattal hárított, de a balszélről középre húzódó Kevinho elé, aki higgadtan lőtt a kapuba bal külsővel.

Hátrányban többet kockáztatott a Puskás, kinyílt a védelmük, amit ki tudtunk használni a 87. percben. A jobb szélen Sliders indította Majorosit, aki tökéletesen centerezett Kevinhonak. Bár az első lövést védte a kapus, a kipattanó ismét szélsőnk elé került, aki másodszorra nem hibázott, így előnyünket – és saját góljainak számát is – megduplázta. Az erdmény nem változott a hajrában, így három pont biztosan birtokunkban volt a visszavágó előtt.

Puskás eSport–MTK Budapest 2-2

A visszavágóra változatlan felállásban álltunk ki, és szerettünk volna az elején előnybe kerülni, de Rácz Bandi lövése elkerülte a kaput. A 8. percben Majorosi második hullámba szánt beadását hatástalanították a védők, majd folyamatosan próbáltunk a Puskás hátsó sora mögé kerülni, de a jó időben kilépő játékosok és a zárt védekezés megnehezítette dolgunkat.

A 33. percben kihasználta védelmi hibánkat a Puskás, és megszerezte a vezetést. Jana beadására érkezett az ötös hosszú sarkánál Rab, és a kapuba fejelt.

Az első játékrészben nem változott az állás, a második periódusban viszont az első támadásból gólhelyzetig jutottunk, de Bazsi lövése elakadt a kapusban. Az ebből elindított felcsúti támadásból pedig ismét gólt kaptunk, Leikauf 22 méterről lőtte ki a bal felsőt.

Kétgólos hátrányban rajtunk volt a sor, hogy többet kockáztassunk, bár ez inkább a pontosságban mutatkozott meg, összeszedettebb, pontosabb passzok érkeztek, majd a 63. percben Kevinho tökéletesen rajzolta a labdát Pedro fejére, aki 11 méterről a jobb felsőbe fejelt. 

A gólt követően fokoztuk a nyomást, a felcsúti együttes inkább a betömörülő védekezést erőltette. Ennek ellenére a 73. percben a védelem mögé került Kevinho, de ziccerben hibázott. A 83. percben folytatódott a tüzijáték, Bazsi lövését bravúrral védte ellenfelünk kapusa.

Az egykapuzást Leikauf törte meg, a 89. percben egyedül vezette a labdát Ciprusra, de kapusunk tökéletes ütemben futott ki, és szerezte meg a labdát. A hosszabbítás utolsó percében Majorosi szerzett labdát saját tizenhatosunknál, Slidernek passzolt, majd Pedrohoz jutott a labda, akit likvidáltak a kaputól 40 méterre. 

A szabadrúgást Kárpáti ívelte középre, Slider fejelt a földre, a felgyorsuló labdát nem tudta a kapus megfogni, a kipattanó Rácz Bandi elé került, aki négy méterről az üres kapuba bombázott, megszerezve ezzel – a második játékrész végén mutatott játék alapján megérdemelt – egyenlítő találatot.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!