Kézilabda
Poczetnyik Luca

A végén jött a dráma

Publikálva: 2017.12.11 Frissítve: 2017.12.11 eSport

A New Hungary legyőzésével listavezető lett FIFA Pro Clubs csapatunk.

MTK Budapest eSport – New Hungary 3-2 (2-1)

Túlzás nélkül mondható, hogy a Hungarian Pro Clubs League első osztályának legfontosabb mérkőzése várt csapatunkra. A Ciprus – Kurtsits, Czifra Ati, Lakó, Balásfalvi – Majorosi, Kárpáti, Bazsi, Rácz, Fruzsi – Pedro összeállítású csapat a tavalyi ezüstérmes, mérkőzés előtt listavezető New Hungary csapatával találkozott. 

Az első sípszótól a támadójáték dominált, mindkét fél számára ez volt a középpontban, a 18. percben pedig ez ellenfelünknek hozott szerencsét. Ciprus az első lövést még védeni tudta, de a kipattanó Alexis elé került, aki belepiszkált a labdába, így az a kapuba csorgott. (0-1)

Nem kellett sokáig várni a válaszra. A 27. perc elején Rácz Bandival szemben szabálytalankodtak. A kaputól 25 méterre leállított labda mögé Bazsi állt. Az árnyékék szerepkörében játszó Bazsi pedig Bandinak passzolt, ő a védők mögé pörgette a labdát, Majorosi pedig a hosszú alsóba passzolt. (1-1)

A 35. percben ismét a New Hungary előtt adódott nagy lehetőség, de Ciprus védett, majd Dávid a kipattanót nem találta el jól. A félidő végén azonban csapatunknak jött ki a lépés. Fruzsi futott el a bal szélen, tökéletesen ívelt középre, Majorosi pedig megszerezte saját maga és csapata második találatát, az ötösön belülről fejelt a kapuba. (2-1)

A második félidő első perceiben a büntetőterület oldalánál harcoltunk ki szabadrúgást, amihez ismét Bazsi állt oda. Ismét tudatos figura következett, a rövidre befutó Lakó fejére helyezte a labdát, Gengszter nem tudott védeni, a kapufa is velünk volt. (3-1)

Ezt követően magasabb fokozatba kapcsolt a New Hungary, Ciprusnak többször kellett védeni, mi pedig tudatosan lassítottuk a játékot, és kontrákra álltunk át. Az első mérkőzés vége viszont – ennek is köszönhetően – izgalmasabb lett, mint szerettük volna. Alexis érzett magában vállalkozó kedvet, és 15 méterről lőtt a bal alsóba. (3-2)

Ezt követően több gól nem született, hála Czifra Ati taktikai szabálytalanságának, illetve Ciprus mentéseinek, így az első mérkőzést megnyertük. 

New Hungary – MTK Budapest eSport 2-3 (0-1)

A második mérkőzésre egy cserét eszközöltünk, Kurtsits helyett Slider játszott, jobbhátvéd poszton. 

Rögtön a találkozó elején előnybe kerültünk. Pedro szerzett labdát, Majorosihoz passzolt, majd jött a visszaadott labda, csatárunk pedig kapura fordult, lövése pedig az eldőlő Gengszter mellett utat talált a kapuba (0-1)

Ellenfelünk itt érezte, hogy változtatni kell, a 20. percig két veszélyes lövésük is volt, előbb Ciprus mentett, majd a lövés nem sikerült elég jóra, így végül nem talált kaput. A 37. percben szabadrúgást végeztünk el a büntetőterület jobb sarkáról, de a lépés most nem jött ki, blokkolták a lövést. 

A félidei előny tudatában magabiztosan kezdtük a második játékrészt, sőt az 50. percben megdupláztuk az előnyt. Fruzsi megverte védőjét, és középre ívelt, beadása kissé hátrafelé kanyarodott, de így lett tökéletes Majorosinak, aki kapásból bombázott a hálóba, a bal kapufa mellé. Ez volt a párharcban a harmadik találata a remek formában futballozó szélsőnek. (0-2)

A gólt követően rögtön hibáztunk hátul, büntetőhöz jutott a New Hungary, de Dávid bal alsóba tartó labdáját Ciprus kiütötte. A nyomás nem hagyott alább, és a 66. percben gól is lett belőle. Karika lövését védte kapusunk, a kipattanót Somogyi a jobb felsőbe bombázta. (1-2)

Két perccel később pedig már egyenlíteni tudott ellenfelünk. Pityke távoli bombája talált utat a bal alsóba. (2-2)

A második gól hidegzuhanyként érte csapatunkat, de ez a teljesítményt pozitívan befolyásolta, és az utolsó pillanatig eltökélten, céltudatosan küzdöttünk. Ennek pedig az eredménye is meglett, a 92. percben. Majorosi a hosszú oldalra ívelt, Fruzsiról lepattant védője, szélsőnk az alapvonal előtt utolérte a labdát, és önzetlenül középre passzolt Bazsi elé, aki mutatós mozdulattal lőtt a kapuba. (2-3)

Az utolsó pillanatokban szerzett találat azt jelentette, hogy csapatunk hat pontot szerzett az élvonal csúcsrangadóján, és átvette a vezetést a tabellán. 

A mérkőzést követően a csapatkapitány Poór „Pedro" Tamás értékelt, külön kitérve a mérkőzés legjobbjaira: –  Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen teljesítményt tudunk nyújtani a bajnokság legjobb csapata ellen, mindenki megérdemli a dicséretet. Tökéletes csapatmunka volt, és játékosaink hozták az elvárt játékot, mindkét mérkőzés méltó volt a bajnoki rangadó elnevezéshez. A kapuban Ciprus azt nyújtotta, amiért Európa egyik legjobb kapusának tartjuk, hatalmas védéseket mutatott be, büntetőt hárított és kis híján a gólpassz is összejött neki. Majorosi Krisz pedig bemutatta, hogy megérte leigazolni az 1v1 válogatón, három gólt vállalt, mellette gólpasszt is adott és bizonyította, hogy helye van a bajnokság legjobbjai között.

A mérkőzést az Esport1 élőben közvetítette. A párharc az alábbi videón, 1:12:00-tól megtekinthető:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!