Vívás – kard
Szatmári András

A Vasas következik

Publikálva: 2017.10.18 Frissítve: 2017.10.18 Kosárlabda női

Hétvégén újabb fővárosi rangadót játszanak női kosarasaink.

Négy forduló után 1-3-as győzelem-vereség mutatóval áll női kosárlabdacsapatunk. A Nagy Dóra vezette gárda legutóbb hazai pályán a DVTK-tól szenvedett fájó vereséget, ám előtte a szezon első Budapestért folyó harcát megnyerték a lányok a BEAC ellen.

Az alapszakasz négy kiemelt fontosságúnak számító fővárosi mérkőzéséből a második következik tehát, melyre Pasaréten a Vasas otthonában kerül sor.

Legutóbbi NB I-es találkozásainkon rendre a piros-kékek örülhettek, ám idén mintha kiegyenlítődni látszanának a budai erőviszonyok.

Szomszédaink idén is új vezetőedzővel vágnak neki a szezonnak, Földi Attila személyében fiatal, főként a 3X3-as korosztályos-válogatottak sikereiért felelős edzőt ismerhetünk. Ugyancsak régi mintának számít, hogy sajátnevelésű fiataljaik mellett légiósokkal operál a Vasas Akadémia. Irányító poszton az amerikai útlevéllel is rendelkező nigériai Ezinne Kalu és a 191 cm magas, szerb center, Jefimija Karakasevics az egész NB I elit pontszerzői közé tartoznak.

A mindössze 15 esztendős Dombai Rékától kezdve, a keret közel teljes magyar magja kimeríti az U20-as kritériumot. Régi ismerőseink is akadnak persze Pasaréten, Böröndy Vivien és Ambrus Szandra is játszott MTK mezben.

Bár azonos mérleggel a tabella 9-10. helyén állnak a csapatok, négy forduló alatt átlagosan mindössze 55 pontot dobtak Nagy Dóráék, míg a túloldalon 69 ugyanez a szám, igaz kapott pontok terén is felülmúlják lányainkat, meccsenként valamivel több, mint 79 pontot engedünk átlagosan, ám a Vasas ennél is gyengébb mutatóval bír, védelmük meccsenként 86 pontot kap.

Szoros találkozóra van kilátás, az elmúlt évek kudarcaiért visszavágás, a második idei bajnoki sikerért való akarás egyaránt fűti a lányokat, akiknek szombat este a Vasas Pasaréti Sportcentrumban szurkolhatunk.

Október 21. Szombat 18:00 óra Vasas Akadémia – MTK Budapest Női kosárlabda NB I 5. forduló

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!