Tenisz
Piros Zsombor

A városmajori csata (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.12.09 Frissítve: 2018.12.09 Röplabda

Hatalmasat küzdöttünk a Balatonfüreddel.

MTK Budapest–Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia 3:2 (10, –21, 16, –18, 12)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Sík, Suba

MTK Budapest: Vezsenyi 16, Borsos 5, Kotormán 6, Kis R. 10, Kiss G. 11, Takács D. 19
Csere: Nagy F. (liberó), Szalai A. (liberó), Lesi 1, Godó 1, Szerényi 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

Balatonfüred: Sours 21, N. Szkorics 15, Jezerniczky 11, Vasvári E. 6, Yslany 5, M. Szkorics 15
Csere: Fáth (liberó)
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

A női röplabda NB I 11. fordulójában csapatunk első számú üldözője, a tabella harmadik helyén álló Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia látogatott a Városmajorba. A két együttes első, októberi meccsét Tóth Gábor tanítványai nyerték 3:1-re, de már ekkor nyilvánvalóvá vált, hogy még véletlenül sem szabad félvállról venni az újonc Szent Benedeket.

A találkozó előtt Nyári Virág köszöntötte a hónap legjobb utánpótlás-játékosait: Barcsa Lénát, Flanek Mírát, Báthory Ágit, Weibel Eperkét, illetve Bíró Csengét. De itt még nem ért véget az ünneplés: szakosztályvezetőnk megköszönte Tímár Editnek az MTK Budapest játékosaként végzett munkáját – technikai vezetőként és utánpótlásedzőként természetesen továbbra is nélkülözhetetlen!

A mérkőzés az ünnepi felvezetéshez méltóan kezdődött: az első szettben csapatunk remek nyitásaival, fegyelmezett, aggresszív játékával folyamatos nyomás alatt tudta tartani a vendégeket. Milodanovics Andrea együttesének nem volt ellenszere a kék-fehér rohamokra, alig 15 perc alatt, a vártnál jóval simábban húztuk be az első játszmát (25-10).

A második szettre aztán megérkezett a meccsbe a Balatonfüred, nem is akárhogy! Az amerikai Devanne Sours és a brazil Kelly Ylslany vezetésével már korán magukhoz ragadták a vezetést a vendégek, és nem is eresztették. Tóth Gábor előbb 9-6-nál, majd 15-12-nél is igyekezett felrázni tanítványait, de hiába. Nagyot hajráztak a mieink, de a fürediek már nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból, és egyenlítettek (21-25).

A harmadik játszmában újra előkerült az elsőben már látott szereposztás: agresszív, ellenállhatatlan MTK, tanácstalannak tűnő Balatonfüred. Tóth Gábor tanítványai feltápászkodtak a padlóról, és – bár a vendégek ezúttal is foggal-körömmel küzdöttek – visszanyerték önbizalmukat: a Vezsenyi Adriennék kevesebb mint 20 perc alatt lezárták a harmadik szettet (25-16).

A negyedik játszmában folytatódott a hullámvasutazás: újfent a Balatonfüred percei következtek, a vendégek másodszor is vissza tudtak jönni a meccsbe. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy abszolút megérdemelt volt a vendégek egyenlítése: Milodanovics Andrea tanítványai hősiesen mezőnyöztek, kihasználták minden hibánkat, egy pillanatra sem mondtak le a győzelemről (18-25).

A döntő játszma rendkívül izgalmas, kiegyenlített játékot hozott, végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Tóth Gábor tanítványai szerencsére meg tudták őrizni hidegvérüket, sokadjára is bizonyították, nem ijednek meg a saját árnyékuktól, és az egyre jobb formába lendülő Takács Doroti vezetésével megnyerték az ötödik szettet (15-12).

Csapatunk legközelebb december 12-én, Jászberényben lép pályára, a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!