Atlétika
Szabó Beatrix

A tavalyi második jön Budapestre

Publikálva: 2017.03.17 Frissítve: 2017.03.17 Kosárlabda női

A női kosárlabda NB I-ben, januárban elmaradt találkozót pótol az MTK Budapest és a CMB Cargo UNI Győr együttese. Az országos junior döntő hétvégéjén talált időpontban 19. találkozóját játsszák, a közel sem egy súlycsoportban lévő csapatok.

Legutóbbi bajnoki sikerének rég örülhettek a városmajori kosarasok, és fókuszban hétvégén sem az áhított második győzelem megszerzése lesz. Amennyire közeledik az alapszakasz vége, úgy érdemes áttekinteni milyen utószezon várhat női kosarasainkra.

Fontos, hogy mindenki hibátlan állapotban legyen a jövő heti utolsó fordulóra, a lányok idegenben a PINKK otthonában zárják az alapszakaszt, ahol még élhet az a bizonyos győzelmi remény. Ennél is fontosabb azonban az áprilisban kezdődő Play-out, melyre tényleg úgy kell érkeznie az MTK Budapestnek, hogy az elmúlt hetekben észlelt hibák, bekapott pofonok mind a múlté legyenek.

Az utolsó hármas mezőnye igazán érdekesen alakul, és ezért főként a BEAC Újbuda gárdája tett, kik hazai pályán múlt szombaton 81-68-ra győzték le a PINKK Pécsi 424-et, ezzel ki is alakítva a kiesés ellen küzdők trióját. A BEAC vélhetően három, az utolsó fordulótól függően a PINKK 4 vagy 3, az MTK Budapest 1 vagy 2 győzelmet vihet a sorsdöntő Play-outba.

De vissza a most hétvégi Győr elleni meccshez!

Szombat este a tabella negyedik helyén álló, 13-5-ös győzelem-vereség mutatóval büszkélkedő, idén az Euroliga csoportkörében sok-sok nemzetközi tapasztalatot gyűjtő CMB Cargo UNI Győr ellen kell Nagy Dóráéknak talpon maradni, ami egyáltalán nem tűnik könnyű feladatnak.

Egyelőre az NB I-ben a kimagasló gárdák közé sorolhatjuk a zöld-fehéreket, ez nem vitás. Keretükben magyar válogatottak – Simon Zsófia, Varga Zsófia –, fontos posztokon minőségi, ponterős légiósok – Ciyesha Goree, Briana Kiesel, Zofia Hrucsakova – nagyszerű elegyben vannak jelen, nem meglepő, hogy ott állnak ahol.

Tökéletesen megvalósítják a multiopciós játékot, három játékosuk is 10 pont felett átlagol meccsenként, szerkezetében a városmajoriakénál jóval magasabb, a palánk környékén veszélyesebb csapat a győri, akik azonban távolról jól célzó játékosokkal – Tatsiana Likhtarovics, Simon Zsófia – is felfegyverkeztek.

Egyértelműen a vendég gárda a találkozó esélyese, melyet a legutóbbi, októberi meccs alkalmával is realizált, végül 26 pontos győzelmet aratott. Az elsődleges cél, a lányok moráljának, önbizalmának, sikeréhségének fenntartása a rövidesen kezdődő rájátszásra. Nem lehet elvárás bravúros meglepetést okozni – mert ennek realitása csekély –, azonban ha a játék egyes elemeiben helyt állnak a lányok, és törekednek a legjobbjukra bármi álljon is az eredményjelzőn, már nem vesztesen hagyják el a parkettet.

Női kosárlabda NB I 12. forduló (elmaradt mérkőzés):
MTK Budapest – CMB Cargo UNI Győr
Március 18. 18:00 Budapest XII. Acsády Ignác utca 3. (Bejárat a Maros utca felől)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!